Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΕΤΑ: Για το θάνατο της Βασιλικής (Κούλας) Βελιγράδη από τα Γιαννιτσά


Το ΜΕΤΑ και οι συναγωνιστές από τους ΟΤΑ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στο σύντροφο Στέλιο Βελιγράδη για το θάνατο της μητέρας του Βασιλικής (Κούλα) Βελιγράδη, που άφησε την τελευταία της πνοή, χθες, πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 ετών.
Η συντρόφισσα Κούλα υπήρξε αγωνίστρια του Εθνικού Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) και μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΔΣΕ), καθώς κι από τις ηρωικές νοσοκόμες του Ορεινού Χειρουργείου του Γράμμου και του Βίτσι.
Από το 1949-1959, με αρκετούς αντάρτες του ΔΣΕ, βρέθηκε στην Τασκένδη, και από το 1959 και μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και στα Γιαννιτσά. Μέχρι την τελευταία στιγμή, η συντρόφισσα Κούλα παρέμεινε πιστή στις ιδέες και τα ιδανικά της…
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 12μ., από τον Ιερό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης των Γιαννιτσών.
Να σημειωθεί, τέλος, πως υπήρξε σύζυγος του καπετάν Σταμάτη Βελιγράδη, ο οποίος ήταν συνταγμάταρχης – υπασπιστής του Νίκου Ζαχαριάδη. Ο καπετάνιος τραυματίστηκε σοβαρά το 1949 στη μάχη της Κούλα-Πλατύ, και μετά από μία πορεία από Βουλγαρία – Ρουμανία βρέθηκε κι αυτός στην Τασκένδη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.