Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Η ενημερωτική ημερίδα για τα πολλαπλά οφέλη της ανάγνωσης στα μικρά παιδιά (φωτο)


Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2018, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας σε συνεργασία με το διεπιστημονικό σωματείο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ…ΜΕΓΑΛΩΝΩ και το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της ανάγνωσης στα μικρά παιδιά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Βιβλιοθήκης με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η μεγαλόφωνη ανάγνωση στα μικρά παιδιά, σε γλωσσικό, επικοινωνιακό, ψυχολογικό, κοινωνικό, κινητικό και αισθητηριακό επίπεδο.  
Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι Θεόδωρος Παπαϊωάννου, πρόεδρος της ΔΚΒ Έδεσσας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας,  η Αικατερίνη Τσουγένη, Επισκέπτρια Υγείας- Υπεύθυνη του Τμήματος Επισκεπτριών Υγείας της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας και η Άβα Χαλκιαδάκη, Φιλόλογος, Ερευνήτρια αναγνωστικών πολιτικών και Πρόεδρος του σωματείου  «Διαβάζοντας Μεγαλώνω. 
Στο παραπάνω πλαίσιο, το Σάββατο 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πιλοτική ανάγνωση σε παιδιά 18-24 μηνών με συντονίστρια την κα Άβα Χαλκιαδάκη και τη Σοφία Γρηγορίου. 
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ πρόκειται να πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον κύκλους βρεφικής-νηπιακής ανάγνωσης, με αφηγήσεις παραμυθιών και παιχνιδοτράγουδα κατάλληλα κάθε φορά για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες-στόχους. Σκοπός της δράσης είναι η μετάδοση της αγάπης για τα βιβλία, η εξοικείωση και η χρήση του χώρου της βιβλιοθήκης από πολύ μικρή κιόλας ηλικία και τέλος η δημιουργία μελλοντικών αναγνωστών…


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Στην Αριδαια μας νοιάζει η καφετέρια και τα σουβλάκια!Ποιό διάβασμα; Καλοπέραση σου λέει η άλλη , γιαγιάδες που αντί να υποστηρίζουν γλεντάνε την ζωούλα τους..... τσσσσς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.