Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»


Mήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου  

Η προστασία της φύσης, το υγιεινό και καθαρό περιβάλλον και εν τέλει η προστασία της ίδιας της ζωής είναι μια επιτακτική και καθημερινή μας υποχρέωση κι ανάγκη, διότι τα περιθώρια για τη διαφύλαξη και τη διάσωση τους έχουν, πλέον, εξαντληθεί.
Ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις και συνέργειας, σ΄όλα τα επίπεδα,  ενεργοποιούνται στον αγώνα της ευαισθητοποίησης και της υποχρέωσης όλων μας για να αντιστρέψουμε, κατά το δυνατόν, τη δυσμενή αυτή κατάσταση. 
Μια τέτοιας εμβέλειας δράση είναι και η παγκόσμια περιβαλλοντική δράση με τον τίτλο  η «Ώρα της Γης». 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, εφαρμογής της δράσης αυτής καλούνται πολίτες και φορείς, μέσω του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση(W.W.F), το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και για μια ώρα, δηλαδή από τις 20:30΄έως τις 21:30΄ να σβήσουν τα φώτα στους χώρους τους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τους τα σχετικά θέματα πρόληψης κι ασφάλειας.
Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει κι αυτή τη φορά στην «Ώρα της Γης»  προγραμματίζοντας τη διακοπή της λειτουργίας των προβολέων του δημαρχιακού κτηρίου.
Το κεντρικό σύνθημα της φετινής «Ώρας της Γης» είναι «Συνδέσου με τη Φύση» στην οποία άλλωστε κι εμείς ανήκουμε και δεν μας ανήκει.
Ας τη διαφυλάξουμε κι ας την προστατεύσουμε, λοιπόν, ατομικά και συλλογικά με κάθε τρόπο, όχι μόνον για εμάς αλλά και για την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές που έρχονται και που έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν μέσα σ΄ένα καθαρό, ανθρώπινο κι αειφόρο περιβάλλον.

Με εκτίμηση
Η Δήμαρχος Σκύδρας 
Κατερίνα Ιγνατιάδου 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.