Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Ζωντάνεψε" το Γαϊτανάκι στους δρόμους των Γιαννιτσών από το Λύκειο των Ελληνίδων


"Ζωντάνεψε" το απόγευμα της Πέμπτης το Γαϊτανάκι στους δρόμους των Γιαννιτσών, από τους χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών. Το «Γαϊτανάκι» και το «Αλογάκι», η ζωηρή παράδοση της ελληνικής Αποκριάς, ο χορός των ζευγαριών που δένει ταιριαστά με το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς, τα παραδοσιακά τραγούδια που σατιρίζουν τα φιλιά της αγάπης, ο χορός και το τραγούδι, συνέθεσαν ένα πανέμορφο, εορταστικό και ξεχωριστό σκηνικό στα Γιαννιτσά. 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, πιστό στη διαφύλαξη και διατήρηση των παραδόσεων, καθώς και στην μεταλαμπάδευση των ελληνικών χορών, εθίμων και εθνικών φορεσιών και με την σοβαρότητα που το διακρίνει 100 και πλέον έτη, αναβίωσε με εξαιρετική επιτυχία το έθιμο αυτό την Πέμπτη, στις 7.00 το απόγευμα, με χορευτές και ζωντανή παραδοσιακή μουσική από "Τα παιδιά της Νέας Πέλλας". Ξεκίνησαν από το Δημαρχείο, συνέχισαν στην κεντρική αγορά των Γιαννιτσών και κατέληξαν την Πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος) όπου και «ΕΠΛΕΞΑΝ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ». 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑΠ & της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

gaitanaki
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.