Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ήττα του ΦΟΑ σε ματς - θρίλερ από τον ψυχωμένο Πιερικό στην Κατερίνη


Στα τελευταία δευτερόλεπτα γνώρισε την ήττα στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης ο ΦΟΑ, χάνοντας από τον μαχητικό Πιερικό με 91-90, σκορ που διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Θανάση Τοπούζη θέλησε να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα ΦΟΑ με πίεση σε όλο το γήπεδο και γρήγορο μπάσκετ από την αρχή του αγώνα, κατορθώνοντας να κλείσει το δεκάλεπτο αρχικά με 18-16. Με μεγάλο όπλο την ευστοχία από τα 6,75 για τους γηπεδούχους συνεχίστηκε το δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο κατάφεραν να ξεφύγουν με διψήφιο αριθμό στο σκορ, όμως οι παίκτες του Παναγιώτη Βάτση κατάφεραν να επιστρέψουν στη λήξη του ημιχρόνου μειώνοντας σε 43-36.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Παναγιώτη Βάτση μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν τη νίκη παίρνοντας το προβάδισμα με ένα επί μέρους σκορ σε εκείνο το σημείο 4-19 (47-55). Οι γηπεδούχοι όμως βρίσκονταν σε εξαιρετική μέρα έξω από τα 6,75 και με συνεχόμενα τρίποντα όχι μόνο έμειναν κοντά στο σκορ αλλά ξαναπήραν το προβάδισμα στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (68-64).

Στην τελευταία περίοδο τα αίματα άναψαν όταν ύστερα από δύο σωστές αποβολές με 5 φάουλ σε παίκτες του Πιερικού, ο προπονητής των γηπεδούχων έχασε τη ψυχραιμία του ύστερα από τις συνεχόμενες συστάσεις των διαιτητών να κάτσει στον πάγκο, καταχράστηκε την ανοχή τους, με απότέλεσμα να αποβληθεί σωστά. Το παιχνίδι μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης πήγαινε κυριολεκτικά πόντο-πόντο με συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ. Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων με το σκορ στο 89-88 οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να τελειώσουν το παιχνίδι με τρίποντο, στο οποίο αστόχησαν, όμως στο καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ που πήραν, κέρδισαν φάουλ και βολές 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το σκορ στο 91-88. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του ΦΟΑ στο λίγο χρόνο που είχαν ήταν να σκοράρουν δύο πόντους και το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με 91-90.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν από πλευράς νικητών ο Ζησόπουλος (33π./7 τρίπ.), ενώ σε εξαιρετική μέρα ήταν και ο Κουπάντσης (21π./ 7 τρίπ.) που εκτελούσε από τα 6,75. Από πλευράς ΦΟΑ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μακρόπουλος (25π.), Πέτκος (22π./5 τρίπ.) και Τοπαλίδης (20π.). Εξαιρετική ήταν η διαιτησία του Κατερινιώτη Ταρενίδη Στ. που έδειξε γιατί θεωρείται κορυφαίος εφαρμόζοντας τους κανονισμούς κατά γράμμα, ελέγχοντας το παιχνίδι μέχρι το τέλος, παρά τις συνεχόμενες πιέσεις των γηπεδούχων προς αυτόν αλλά και στον δεύτερο διαιτητή της αναμέτρησης Φελεκίδη, που πέρασε απαρατήρητος. 

Την επόμενη αγωνιστική (9/3) η ομάδα του ΦΟΑ υποδέχεται στο ΔΑΚ Αριδαίας τον Μ.Αλέξανδρο Γιαννιτσών ενώ ο Πιερικός αγωνίζεται στο Αιγίνιο κόντρα στον Αιγινιακό.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-36, 68-64, 91-90
Διαιτητές: Ταρενίδης Στ. - Φελεκίδης

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Ξηρομερίτης): Παπαπέτρου 5(1), Χατζηαγοράκης 4, Ζησόπουλος 33(7), Καρυπίδης 4, Τζιοβάρας 5, Μαρινόπουλος, Φανούλης 4, Σκρέτας 13(1), Ζαρκανέλας 2, Κουπάντσης 21(7).

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Υποδηματόπουλος, Βασίλογλου, Πέτκος 22(5), Τοπαλίδης 20, Αργυρός, Νταούτι, Παπαβραάμ 9(1), Αβραμίδης 7(1), Κληντσάρης 7, Μακρόπουλος 25.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.