Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άρχισε το Αρχαιολογικό Συνέδριο για τις εργασίες σε Μακεδονία και Θράκη - Οι εισηγήσεις για το ανάκτορο Πέλλας και τη λίμνη των Γιαννιτσών


Για τριακοστή δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 14 και αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, η ετήσια επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη το 2018». 
Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αρχαιολόγοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των ξένων Αρχαιολογικών Σχολών παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους και την αρχαιολογική και αρχαιομετρική τεκμηρίωση των δεδομένων τους.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο στις 7.00 το απόγευμα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ε. Τσιγαρίδα και οι αρχαιολόγοι  Α. Σκίτσα, Σ. Οικονόμου θα παρουσιάσουν τις «παρατηρήσεις στην αρχιτεκτονική του μνημειακού προπύλου και του κτηρίου Ι του ανακτόρου της αρχαίας Πέλλας». 
Αμέσως μετά, στις 7.15’ μ.μ., οι αρχαιολόγοι Β. Χαστάογλου-Μαρτινίδη, Μ. Τριανταφυλλίδου και Π. Ανδρικόπουλος-Τζούμας θα μιλήσουν για το «Το μεσοπολεμικό τεχνολογικό αγροτικό τοπίο της λίμνης των Γιαννιτσών: πρώτο σχεδίασμα για τη μελέτη και ανάδειξή του».

Φέτος η θεματική του Συνεδρίου εστιάζει στη «Χωροταξία και πολεοδομία. Δημόσια και ιδιωτική αρχιτεκτονική» και οι ανακοινώσεις έχουν συνθετικό χαρακτήρα, καθώς αξιοποιούν ευρήματα ανασκαφικής έρευνας περισσότερων ετών. Συμμετέχουν 73 σύνεδροι με 37 ανακοινώσεις σχετικές με την έρευνα που διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο έως τη Φλώρινα. 
Η γνώση που προκύπτει από τις γόνιμες ερευνητικές προσεγγίσεις κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών των αρχαιολογικών αυτών συναντήσεων, που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.