Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ελευθεροχωρίου από τους Γερμανούς (φωτο)



Επιμνημόσυνη δέηση για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Ελευθεροχωρίου, τελέστηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στο Μνημείο των πεσόντων στο Ελευθεροχώρι, μετά από σχετική πρωτοβουλία του δήμου Πέλλας, του Συλλόγου Παλαιών Ελευθεροχωριτών «Το Άγιο Πνεύμα» και του Συλλόγου Ελευθεροχωριτών «Το Παϊκο», που συνδιοργάνωσαν τελετή μνήμης για τους εκτελεσθέντες Ελευθεροχωρίτες.

Κατά την τέλεση του Μνημόσυνου μνημονεύτηκαν τα ονόματα των θυμάτων που εκτελέστηκαν κατά την εισβολή των Γερμανών στο Ελευθεροχώρι, στις 23 Μαρτίου 1944.

Είχε προηγηθεί, στις 10.00 το πρωί, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ελευθεροχωρίου και στη συνέχεια, στις 11.00 π.μ., ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και άλλους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.