Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα Δήμου Χαλκηδόνος κατά της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στη μείωση των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματός της


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2019, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα κατά της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στη μείωση των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματός της στη Δ.Κ. Χαλκηδόνας του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ψήφισμα:
<< Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια  ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Χαλκηδόνος και ιδιαίτερα της Δ.Ε. Χαλκηδόνας στην απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να προβεί σε μείωση των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματός της στη Χαλκηδόνα. Αυτή η απόφαση αποδυναμώνει συνολικά την περιοχή, επιταχύνει την ερήμωση και εγκατάλειψή της, δημιουργεί συνθήκες αποξένωσης και ανασφάλειας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Δ.Κ. Χαλκηδόνας του Δήμου μας εξυπηρετεί τουλάχιστον 7 Κοινότητες (Κωμοπόλεις και χωριά)  με πληθυσμό πάνω από 8.000 κατοίκους, καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών Ταμείων που επιλέγουν την εν λόγω Τράπεζα, εξαιτίας του κομβικού σημείου της.

Ακόμη,  πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η εν λόγω Τράπεζα εξυπηρετεί σε μεγάλο ποσοστό τους πελάτες της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή ανθρώπους που λόγω του επαγγέλματός τους έχουν καθημερινές συναλλαγές με την Τράπεζα. Επίσης, η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Δημοτικής Ενότητας Χαλκηδόνας είναι τέτοια,  που η μείωση των ημερών λειτουργίας του προαναφερθέντος υποκαταστήματος της Τραπέζης,  θα έχει  ως συνέπεια οι κάτοικοι των κοινοτήτων να  χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις  για να πραγματοποιήσουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές , γεγονός που θα τους επιβαρύνει τόσο οικονομικά όσο και στην καθημερινότητά τους.

Κατόπιν των παραπάνω καλεί  τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς,  να αναιρέσει την απόφασή της για μείωση των ημερών λειτουργίας του υποκαταστήματος Χαλκηδόνας, αφού με τον τρόπο αυτό πλήττεται άμεσα και καθοριστικά η οικονομική, εμπορική και κοινωνική δραστηριότητα στο πλέον κομβικό σημείο του Δήμου Χαλκηδόνος>>.

Πέρα από την αποστολή του ψηφίσματος σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εσωτερικών (Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), Υπουργείο Οικονομικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, Πρωθυπουργικό γραφείο Θεσ/νίκης, Βουλευτές Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Τράπεζα Πειραιώς), αποφασίστηκε επιπλέον η σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του Δήμου Χαλκηδόνος (Τ.Ο.Ε.Β.-Γεωργικοί Συνεταιρισμοί), που θα διατρανώσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στον Περιφερειακό Δ/ντη της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και σε όποιον άλλο φορέα χρειαστεί, προκειμένου να αναιρεθεί η απόφαση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.