Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατασκευή e-Shop - Κρυμμένες παγίδες και Πολύτιμες ευκαιρίες


Γράφει ο Κυριάκος Βολυβάκης - τεχνικός προγραμματιστής ιστοσελίδων

Όλοι μας - μηδενός εξαιρουμένου - έχουμε χρησιμοποιήσει λίγο πολύ ένα e-Shop για την αγορά προϊόντων ή έχουμε κάνει κάποια Online κράτηση λ.χ. για διαμονή, εισιτήριο, ενοικίαση.

Μερικοί ίσως έχουμε σκεφτεί να υλοποιήσουμε μια νέα ιδέα, συνήθως ένα e-Shop για προϊόντα που ίσως έχουμε κάποια εμπειρία στην ποιότητα τους, ή έχουμε πρόσβαση σε ανταγωνιστικούς προμηθευτές, ή απλά γιατί έτσι μας αρέσει η ιδέα και ακούγεται πολύ δελεαστική, ανατρεπτική και δημιουργική η ιδέα κατασκευής ενός δικού μας e-Shop.

Προκύπτουν λοιπόν, τα ακόλουθα ερωτήματα:
- Τι ανάγκες έχει ένα e-Shop; 
- Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνω καθημερινά;
- Τι ρίσκο να έχει άραγε;

Για να τα ξεδιαλύνουμε στο μυαλό μας, διαχωρίσαμε τα σημαντικότερα συν και τα πλην του εγχειρήματος, ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση.

Κρυμμένες παγίδες στην κατασκευή e-Shop

Το e-Shop σας ανήκει; Πρέπει πριν επιλέξετε το σύστημα διαχείρισης να είστε σίγουροι ότι το e-Shop θα σας ανήκει 100%. Αυτός ο κίνδυνος ελοχεύει συνήθως στις "δωρεάν" υποτίθεται υπηρεσίες όπου τελικά στα ψιλά γράμματα φαίνεται ότι το e-Shop που παραλάβατε δεν σας ανήκει, και το ενοικιάζετε, χωρίς να μπορείτε καν να το μεταφέρετε.

Ιδανική επιλογή είναι η Joomla - Virtuemart το οποίο έχει φτιαχτεί για Επεκτασιμότητα και Μεταφερσιμότητα. Έτσι μπορείτε να επεκτείνετε (προσθέσετε γλώσσες, τρόπους πληρωμών, φίλτρα αναζήτησης κ.ο.κ.) το e-Shop σας με το χαμηλότερο κόστος και να το μεταφέρετε άμεσα σε καλύτερο server όποτε χρειάζεται. Μπορείτε να δείτε κοστολόγια και να ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες στην κατασκευή e-Shop από την BLB.gr για αυτό ακριβώς το πακέτο που χρειάζεστε από 490€.

Η λύση είναι να επιλέξετε e-Shop με σύστημα διαχείρισης ανοικτού λογισμικού. Έτσι για αυτούς που γνωρίζουν και τα βασικά μπορούν να φτιάξουν και το e-Shop τους από 29€ μήνα (!) με PrestaShop για παράδειγμα ή με κατασκευή e-Shop WooCommerce.

Υπάρχει χρόνος καθημερινά; Ώστε να τον αφιερώσετε συστηματικά; Αφορά ένα νέο κατάστημα· άσχετα αν είναι ηλεκτρονικό. Θα έχει και αυτό την βιτρίνα του, τα ράφια του, το ταμείο του. Ξεκινάτε με καθημερινή αφιέρωση τουλάχιστον 30' και αυτό εξαρτάται πάντα από τη ζήτηση. Στα 30' πρέπει να γίνεται άριστη ενημέρωση ενημέρωση των προϊόντων, ενημέρωση των παραγγελιών και εξωστρέφεια σε social media ή διαφήμιση. Αν δεν υπάρχει αυτός ο διαθέσιμος χρόνος, τότε δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα e-Shop.

Επαγγελματική φιλοξενία ιστοσελίδας. Θα μιλήσω και ως τεχνικός αλλά και από την εμπειρία μου στο εμπορικό κομμάτι διαχείρισης των e-Shop. Εδώ πρέπει να προσέξετε και να ακολουθήσετε αυστηρά τον κανόνα: ΔΕΝ επιλέγουμε φτηνιάρικη ή δωρεάν φιλοξενία για το e-Shop μας γιατί θα έχουμε απώλειες συναλλαγών και πελατών.

Πρακτικά: Αν έχετε μέχρι 15.000 επισκέπτες το μήνα μπορείτε να επιλέξετε επαγγελματική κοινόχρηστη φιλοξενία από 135€/έτος, αλλά αν έχετε εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες, τότε πρέπει να πάτε σε VPS φιλοξενία από 29€/μήνα.

Πολύτιμες ευκαιρίες που προσφέρει ένα e-Shop
Έκρηξη πωλήσεων: Σε περίπτωση που πραγματικά σας αρέσει το προϊόν που πουλάτε, και είστε ανταγωνιστικοί σε ποιότητα, τότε αυτομάτως η Google σας εμφανίζει στην 1η σελίδα των σχετικών αναζητήσεων πανελλαδικά (εφόσον μιλάμε για ελληνόγλωσσο e-Shop). Η Google με την βοήθεια του Google Schema, μπορεί και διακρίνει αν έχουμε και ποιότητα και ποσότητα. Βλέπει τις τιμές μας και τις τιμές ανταγωνιστών, την γκάμα προϊόντων, την ευχρηστία και τον χρόνο παραμονής των χρηστών. Αυτομάτως, όταν αυτά τα κριτήρια είναι πλήρη στο e-Shop μας, τότε εμφανιζόμαστε πρώτοι.

Απεριόριστη επέκταση προϊόντων και υπηρεσιών. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί, εφόσον έχετε ανταγωνιστικά προϊόντα, το πελατολόγιο σας θα αρχίσει να ευρύνεται χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Αυτό συμβαίνει γιατί καθημερινά γίνονται δισεκατομμύρια αναζητήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Όταν βρεθούμε εκεί, τότε το project πέτυχε.

Ελευθερία επαγγέλματος. Εδώ θεωρείται αυτονόητο ότι απελευθερώνεστε ως επαγγελματίας τόσο σε ωράρια αλλά και σε αντικείμενο.

Διεθνή εμβέλεια. Όταν καθιερωθούμε στην Ελληνική αγορά, πολύ απλά με μια επέκταση Αγγλικής ή άλλης γλώσσας ξεκινάμε και απευθυνόμαστε και στο αντίστοιχο κοινό που μιλάει αυτή τη γλώσσα. Δεν έχουμε παρά να υπολογίσουμε τον ανταγωνισμό και τα μεταφορικά.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις υπηρεσίες, άρθρα και συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην κατασκευή ιστοσελίδων BLB.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.