Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Ξεκινά άμεσα η δημοπράτηση των μελετών για το έργο Πρόμαχοι – Pulevec


Ξεκινά άμεσα η δημοπράτηση των μελετών, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, για το έργο Πρόμαχοι – Pulevec και έχουν προβλεφθεί περίπου 40 εκατ. ευρώ από τα αδιάθετα της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την κατασκευή του δρόμου και του τελωνειακού σταθμού  βορείως των Προμάχων

Σε συνεργασία που είχε σήμερα το πρωί η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε από τον ίδιο και από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη η πρόταση που πέρασε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 από το Δ.Σ. της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για τη χρηματοδότηση από τα αποθεματικά της εταιρίας (τα οποία ανέρχονται σε 140 εκατ. ευρώ) του έργου της μελέτης - κατασκευής της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού βορείως των Προμάχων.

Η εν λόγω θέση βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο στην περιοχή βόρεια του οικισμού Πρόμαχοι και διέρχεται μέσα από πυκνή και δύσβατη δασική έκταση. Υπάρχει διανοιγμένη δασική οδός με κακή βατότητα. Εκτιμάται ότι για να βελτιωθεί η εν λόγω πρόσβαση απαιτούνται μεγάλης κλίμακας τεχνικά έργα.

Οι σχετικές απαιτούμενες μελέτες είναι οι κάτωθι:

Μελέτη Τοπογραφίας και Κτηματολογίου (Κατηγορία 16)
Κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη Σήμανσης – Ασφάλισης (Κατηγορία 10)
Υδραυλική Μελέτη (Κατηγορία 13)
Περιβαλλοντική Μελέτη (Κατηγορία 27)
Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων (Κατηγορία 9)
Μελέτη Αποκατάστασης Τοπίου (Κατηγορία 25)
Γεωλογική – Γεωτεχνική Μελέτη (Κατηγορία 20 και 21)
Γεωερευνητικές έρευνες (Κατηγορία 21)
Στατική μελέτες Γεφυρών – Τεχνικών (Κατηγορία 8)
Αρχιτεκτονική– Στατική μελέτη Κτιρίου Τελωνείου (Κατηγορία 6, 7 & 8)
Τα εκτιμώμενα δε οικονομικά μεγέθη έχουν ως εξής:
Προϋπολογισμός σύνταξης Μελετών: 4.000.000 € (πλέον ΦΠΑ)
Προϋπολογισμός Κατασκευής: 40.000.000 € περίπου (πλέον ΦΠΑ)

Για την πλήρη μελετητική ωρίμανση του έργου απαιτείται χρονική διάρκεια 1,5 ετών περίπου, ενώ η κατασκευή του θα ξεκινήσει αμέσως μετά και δεδομένης της εξασφάλισης των κονδυλίων θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.

Να σημειωθεί ότι στις 15 Οκτωβρίου 2018  η κ. Τζάκρη κατόπιν εντολής του τότε Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, συνοδευόμενη από μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Υποδομών και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχε πραγματοποιήσει αυτοψία σε τρία σημεία στον ορεινό όγκο της Αλμωπίας, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας συνοριακής πύλης - τελωνείου και είχαν καταγραφεί οι διαδρομές και κατόπιν της εξέτασης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων αυτών από το Υπουργείο Υποδομών επελέγη ως πλέον πρόσφορη η διαδρομή που βρίσκεται πάνω από το χωριό Πρόμαχοι, η οποία αποτελεί ήδη διανοιγμένη δασική οδό, που για να βελτιωθεί απαιτούνται σημαντικά τεχνικά έργα.

Το τεχνικό υπόμνημα που συνέταξαν μετά την αυτοψία τα μέλη του κλιμακίου κκ. Ευστράτιος Χατζηπανταζής, Διευθυντής Μελετών, Αικατερίνη Τσαβαλά, Υποδιευθύντρια Μελετών και Ουρανία Κουρουμλή - Arend, Υποδιευθύντρια Μελετών, κατατέθηκε από την κ. Τζάκρη στον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών με σκοπό την ανεύρεση της σχετικής χρηματοδότησης.
Η κ. Τζάκρη ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον κ. Γ. Χουλιαράκη για τη χρηματοδότηση του έργου. 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Δεν μας παρατάτε και η δύο ένα έργο που πραγματικά χρειάζεται η Πέλλα δεν κάνατε μόνο φωτογραφίες και εκθέσεις ιδεών ειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ποιος το έχει προχώρησει εσύ ή ο Σηφάκης, έχουμε μπερδευτεί; Γιατί τόσο μένος ρε παιδιά με αυτό το τελωνείο; Πάει η Μακεδονία, θα άνοιξουμε και άλλα σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος πιστεύετε το έτρεξε, και είναι πιο ειδημονας και κατάλληλος γι' αυτό το έργο???? Είναι ολοφανερο, φυσικά ο Σηφακης.....

      Διαγραφή
  3. Εκτώς από φθηνά καύσιμα, ιατροφαρμακευτικά και καζίνα σε τι αποσκοπή αυτή διάνοιξη δρόμων και εγκατάσταση τελενείου. Μήπως για να μας φερνουν φρούτα (πχ ροδάκινα) ή τουρισμό ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατί άργησαν όλα αυτά τόσες δεκαετίες? ποιές σκοτεινές παρακρατικές δυνάμεις κρατούσαν ελλάδα και σκόπια σε μια ψεύτικη απόσταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ρε τζάκρη τόσο μεγάλη λαχτάρα για το τελωνείο; Έκανες ένα κακό με την υπογραφή και συνεχίζεις τώρα με νέο. έχεις την αίσθηση ότι κάνεις κάτι καλό; Βγάλε μια ανακοίνωση και πες μας ένα, ένα το καλό της διάνοιξης εισόδου. Δεν θέλω μόνο να ακούσω για φιλία,ειρήνη και συνεργασία. Αυτά τα είχαμε και τώρα.Εμείς πια οφέλη θα έχουμε; Εκτός και αν έχετε εντολή με τα δικά μας τα λεφτά να φτιάξουμε και το κράτος των σκοπίων.[Δες Αλβανία] Να παράγουμε μαζί τα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ προιόντα; Να τους ανοίξουμε γραμμή με το λιμάνι; Να μπερδέψουμε τις ιστορίες μας; Πες μας το όφελος για να πεισθούμε. Και αν είναι όλα αυτά γιατί να τους πούμε ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Δεν γινόταν χωρις αυτό το όνομα; Απάντησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο δρομοσ τησ μεγαλησ φυγησ τησ τσακρη συφακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχετε αφήσει την Πέλλα χωρίς σύνδεση με την Εγνατία Οδό, η επιπλέον σύνδεση με τα Σκόπια σας μάρανε, τρομάρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.