Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατασχέθηκε παράνομο φορτίο με 12,6 εκ. τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη


Σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε από το τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, στις 04.04.2019, το οποίο, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, πραγματοποίησε σάρωση εμπορευματοκιβωτίου που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας, και είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «ΥΦΑΣΜΑΤΑ».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά μέσω της σάρωσης του φορτίου από το αυτοκινούμενο μηχάνημα X RAY που εντόπισε ενδείξεις ύπαρξης καπνικών και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας, "Χάκερ", και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου. Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά 12.596.000 τεμάχια τσιγάρων. Οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.491.400,57 ευρώ. Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.