Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στ. Καστερίδης: «Στις εκλογές οι δημότες θα πουν εσάς "περσόνα νον γκράτα" κ. Δήμαρχε Πέλλας» - Παρουσίαση θέσεων και 63 υποψηφίων (βίντεο)


Σκληρή επίθεση στην σημερινή δημοτική αρχή εξαπέλυσε χθες το βράδυ από κεντρική αίθουσα ξενοδοχείου των Γιαννιτσών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Καστερίδης, σε μια συγκέντρωση με μαζική ανταπόκριση πολιτών, με δυναμικότητα και παλμό.
Στην παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού «Πέλλα - Δήμος για Όλους» και 63 υποψηφίων συμβούλων, ο Στάθης Καστερίδης απευθυνόμενος στους συνδημότες του εξέφρασε την σιγουριά του για τη νίκη στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου, τονίζοντας: «Η μαζική ανταπόκριση και η εμπιστοσύνη σας μου δίνει τη σιγουριά ότι την επομένη των εκλογών θα είμαστε μαζί στο τιμόνι του δήμου της Πέλλας. Στον μεγαλύτερο δήμο του νομού που τα 9 χρόνια που πέρασαν βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης. Βρίσκεται σε λήθαργο». 

«Περσόνα νον γκράτα» (ανεπιθύμητο πρόσωπο)

Αναφερόμενος στον σημερινό Δήμαρχο, ο κ. Καστερίδης μίλησε για «ανυπαρξία», ενώ δεν παρέλειψε να "θυμίσει" και για την γνωστή φράση του κ. Στάμκου «περσόνα νον γκράτα» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) σχετικά με το εθνικό θέμα: «Είναι λυπηρό αλήθεια για έναν δήμαρχο που βρίσκεται τόσα χρόνια στο τιμόνι του δήμου Πέλλας, να ρίχνει ευθύνες για την ανυπαρξία του, στους "λουφαδόρους", "αργόσχολους" "κρατικοδίαιτους" και άλλους, εκτός από τον ίδιο. Η ευθύνη ανήκει πρώτα στον δήμαρχο μιας πόλης, ενός τόπου. Στον δήμαρχο κ. Στάμκο, που δεν αποφασίζει, δεν εμπιστεύεται τους συνεργάτες του, δεν δίνει πρωτοβουλίες για προτάσεις και στηρίζει την πολιτική του αντιπαράθεση στην εκλογική αναμέτρηση, στα ψέματα και στις δήθεν πατριωτικές του κραυγές. Δεν θα μας πει ο “περσόνα νον γκράτα” ποιος είναι περισσότερο πατριώτης. Η κατάθεση πολιτικών φρονημάτων έχει πληγώσει την Ελλάδα και καλά είναι να μένει στο παρελθόν. Είναι τραγικά δυσάρεστο να στηρίζει κάποιος την πολιτική του ανυπαρξία σε εθνικά θέματα και στον διχασμό των πολιτών με ανεπιθύμητους και μη, αντί να μελετά την αναπτυξιακή πορεία του τόπου του μαζί με όλους τους κατοίκους. Στις εκλογές που έρχονται οι δημότες θα πουν εσάς «περσόνα νον γκράτα» κύριε Δήμαρχε», τόνισε.

Για τα έργα και την ανάπτυξη: 
«Ο δήμος Πέλλας είναι πρωταθλητής στο να χάνει όμως προθεσμίες. Είναι πρωταθλητής στο να αφήνει τις ημερομηνίες γιατί ο δήμαρχος απλά δεν αποφασίζει. Γι αυτό και δεν εντάχθηκαν τα σχολικά κτίρια (Μουσικό Γιαννιτσών και Γυμνάσιο Γαλατάδων) στα ΣΔΙΤ, με αποτέλεσμα κι άλλη καθυστέρηση χωρίς λόγο. Μετά από 9 χρόνια διοίκησης στο δήμο Πέλλας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μας δίνει τα λιγότερα χρήματα από άλλους δήμους για την ανάπλαση του αστικού κέντρου της πόλης, γιατί έπρεπε κάτι να δώσει εφόσον δεν υπήρξαν προτάσεις. Κι αυτό δηλώνει ανικανότητα. Αν δείτε ταμπέλα στο δρόμο που γράφει «εκτελούνται έργα» σίγουρα θα είστε σε άλλον δήμο και όχι στην Πέλλα.».

Για τα οικονομικά του Δήμου:
«Το χιλιοειπωμένο παραμύθι του «νοικοκυρεμένου» δήμου, εδώ και εννέα χρόνια δεν πουλάει άλλο. Όταν μάλιστα τα κυβερνητικά ταμεία τακτοποίησαν το έλλειμμα των κόκκινων ΟΤΑ της χώρας και έστειλαν περισσότερα από 20 εκ. ευρώ έκτακτης επιχορήγησης για να καλυφθούν τα χρέη, δεν μιλάμε για νοικοκύρεμα, αλλά για απλή διαχείριση οικονομικών από άλλους. Καλύφθηκαν υποχρεώσεις προς τρίτους, απαξιώθηκαν έργα όπως το πάρκο του Αγίου Γεωργίου, που ρημάζουν από την μη συντήρησή τους, και αποσιωπήθηκαν εκατοντάδες αγωγές για αποπληρωμές προστίμων λόγω κακής διαχείρισης. Τέτοιο νοικοκύρεμα μάλλον μας στοίχισε πολλά. 
Και σήμερα φτάνουμε ένας δήμος χιλιάδων κατοίκων, να περιμένει το φυσικό αέριο πριν βγει από την λακούβα και τα σκουπίδια.».

Για τον Πατριωτισμό, την Ιστορία και τον Πολιτισμό:
«Σήμερα στην δημοτική αρχή υπάρχουν παθογένειες, κομματικές διακρίσεις, διαχωρισμοί και αλαζονεία που δεν μπορούν, δεν πρέπει να συνεχιστούν. Μπλοκάρουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας. Θα ακούσετε ότι κατηγορούμε τον αντίπαλο, αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς καταγράφουμε την πραγματικότητα η οποία είναι σκληρή για τον δήμαρχο και την παράταξή του. Αυτό είναι πατριωτισμός.
Να αναδεικνύεις τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου σου ώστε να μην την καπηλεύεται κανείς. Δεν επιτρέπεται η Πέλλα, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να μην προβάλλεται, να μην αναδεικνύεται,  να μην αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, φοιτητών, μαθητών από όλο τον κόσμο».
Στην πολιτική εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι πρώην Δήμαρχοι Γιαννιτσών Αντώνης Βασιλειάδης του Ιωάννου και Αντώνης Βασιλειάδης του Ισαάκ, η πρώην βουλευτής της ΝΔ Πόπη Φουντουκίδου, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Άλκης Νουσηκύρου κ.α.

Υποψήφιοι Σύμβουλοι
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Πέλλα - Δήμος Για Όλους», παρουσίασε 63 υποψηφίους Συμβούλους:

Αδαμίδου Σοφία
Αλεξιάδης Γιάννης
Αμπεριάδης Νικόλαος
Αρβανιτόπουλος Αθανάσιος
Βασιλειάδης Απόστολος
Βογιατζής Γιώργος
Γιάγκος Ανδρέας
Γιαντσιδιώτης Γρηγόρης
Γρηγοριάδης Ευστάθιος
Γουλφ Ρόμπερτ Τζόζεφ
Δαρδανελιώτη Αναστασία
Δημτσούδη Δέσποινα
Διονυσόπουλος Δημήτρης
Ελευθεριάδης Ηλίας του Θεοφ.
Ελευθεριάδης Ηλίας του Παύλου
Θεοδοσιάδης Μάριος
Ιωσηφίδης Αντώνης
Καλαϊτζίδου Ρούλα
Καλοΐδης Κωνσταντίνος
Κάμτση Ελένη
Καρακατσάνης Αριστείδης
Καραμπατόγλου Αλέξανδρος
Καρασμάνης Αθανάσιος
Κεχαγιάς Ευριπίδης
Κουλούδης Δημήτρης
Κουμαρτζούδης Δημήτρης
Κουτσόπουλος Χαρίλαος
Κρουσταλλέλη Σοφία
Λαζαρίδου Κυριακή
Λαζαρίδου Μαρία
Μακρίδης Λάζαρος
Μηλώσης Φίλιππος
Μήνδος Βασίλης
Μουρούζης Ευάγγελος
Ντελιογλανίδου Δέσποινα
Ξηρού Μαρία
Παμπόρη Άννα
Παναγιωτίδης Ιωάννης
Παντζαρτζής Πρόδρομος
Παπαδοπούλου Κυριακή
Παπαθεμελή Κυράννα
Παπαστεργίου Κωνσταντίνος
Παρασίδης Πολύκαρπος
Πέσιος Σταύρος
Πλέσκα Χρυσή
Ρασκάκης Παναγιώτης
Σαββόγλου Γιώργος
Σιδηροπούλου Αναστασία
Στεφανίδης Αλέξανδρος
Στεφανίδης Γιάννης
Τζιμολίδου Λαμπρινή
Τροχίδης Χρήστος
Τρύφων Γιάννης
Τσάτσος Κυριάκος
Τσεσμελής Χρήστος
Τσιρογιάννη Ζωή
Τσομπανάκης Θεόδωρος
Τσώγκας Μιχάλης
Χαραλαμπίδου Αντιγόνη
Χατζηαλεξιάδης Ιορδάνης
Χατζηπέτρου Γιώργος
Χριστοφορίδης Δημήτρης
Χρυσίδου Παπαδοπούλου Σοφία

kasterid
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment