Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας: Απροστάτευτοι οι φρουτοπαραγωγοί από τις χαλαζοπτώσεις


Σε απόγνωση βρίσκονται οι φρουτοπαραγωγοί του Δήμου Πέλλας, που οι παραγωγές τους  βρίσκονται στο τελεταίο στάδιο της ωρίμανσης τους ( Δαμάσκηνα, Βερίκοκα, Κεράσια, Ροδάκινα, Νεκταρίνια), μιας και βρέθηκαν για μια ακόμη φορά απροστάτευτοι στις έντονες χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν διαδοχικά το σύνολο σχεδόν των χωριών του Δήμου, όπως και συνολικά της Π.Ε.Πέλλας ( Λάκκα, Πλαγιάρι, Αραβησσός, Πενταπλάτανος, Αμπελιές, Αξός, Ν.& Π.Μυλότοπος, Καρυώτισσα, Γαλατάδες, Άγιος Λουκάς, Λιπαρό, Εσώβαλτα, ... ).

       Οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις έπληξαν σχεδόν ολοκληρωτικά και με σφοδρότητα μέχρι και την ολοκληρωτική καταστροφή στο 100% της αναμενόμενης παραγωγής φρούτων.
Οι συνδημότες μας αγρότες των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί πρόκειται για συνεχόμενες ζημιές τα τελευταία χρόνια στην αναμενόμενη παραγωγή και το εισόδημά τους.


Ούτε και αυτή τη φορά το πολυδάπανο Σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με τα αεροπλάνα προστάτευσε τους παραγωγούς της περιοχής. Ο ΕΛΓΑ από τη μεριά του «καμαρώνει» για το αποθεματικό, που δημιούργησε με το «χαράτσωμα» με μεγάλα στρεμματικά ασφάλιστρα και των αγροτών της περιοχής.

Την ίδια στιγμή οι φρουτοπαραγωγοί μας αντιμετωπίζουν συνεχή πλήγματα στο αναμενόμενο εισόδημά τους από τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού των τελευταίων χρόνων από εμπόρους - εξαγωγείς, πέρα από τις απλήρωτες για μήνες και χρόνια παραγωγές τους. Παράλληλα και οι αγρότες του Δήμου μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σειρά από μέτρα σε βάρος τους (φοροληστεία στα πενιχρά εισοδήματά τους σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, υπέρογκα ασφάλιστρα για τους ίδιους, αυξημένο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για όλα τα προϊόντα τους, “κόκκινα δάνεια”, κλπ.)

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Δ.Πέλλας να βρεθεί ενεργά στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών, διεκδικώντας δίκαιες εκτιμήσεις του μεγέθους της ζημιάς στις δενδρώδεις καλλιέργειές τους, με ενίσχυση του προσωπικού των εκτιμητών του ΕΛΓΑ και – κύρια – δίκαιες αποζημιώσεις. 

     Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Πέλλας, θεωρώντας υποχρέωσή της σαν δημοτική παράταξη την ενασχόλησή της με τα προβλήματα των δημοτών-αγροτών, τους καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση & διεκδίκηση από την Πολιτεία έγκαιρων & δίκαιων αποζημιώσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μα έλθει το ΚΚΕ να τα πάρει.τα χωράφια από τους αγρότες όπως στην βΕΣΣΔ Να Μην έχουν καημό για γαλάζια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μακεδονια ειναι ελληνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πύργος του Άιφελ είναι γαλλικός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.