Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο ανακύκλωσης


Ολική καταστροφή προκλήθηκε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη ΒΙΠΕ της Σίνδου από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ και στο οποίο κατέληγε το σύνολο του περιεχομένου των μπλε κάδων από το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τα απορριμματοφόρα από άλλους έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, επικαλούμενος δήλωση του ιδιοκτήτη ανάεφερε ότι η εταιρεία θα καταφέρει να θέσει ξανά τη μονάδα της σε λειτουργία σε 3-4 μήνες.

Πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκονται σε συνεννόηση για το ζήτημα της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών. Μέχρι όμως να βρεθούν, θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης για την εναπόθεση των υλικών αυτών σε συγκεκριμένο σημείο.

«Θα δούμε μετά στην πορεία τη διαχείρισή τους. Η ουσία, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με τα υλικά ανακλύκλωσης» πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Η φωτιά, σύμφωνα με το voria.gr, έχει τεθεί υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επιχείρησε στο σημείο από τις 22:00 χθες. Οι άνδρες του Σώματος έδωσαν μεγάλη μάχη και κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά σε γειτονικές εγκαταστάσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η φάση της αποκάθαρσης, με 15 άνδρες και έξι οχήματα. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.