Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής "Μια Περιφέρεια πολλές ομορφιές"



Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Η φύση και η ιστορία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης»

Στην εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Στο χαιρετισμό της η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της έκθεσης ζωγραφικής που ουσιαστικά απεικονίζει τη συνοχή της Περιφέρειας ως ένα ενιαίο σύνολο με σημαντικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, ιστορία και αξιοζήλευτο πολιτισμό. Επίσης, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων, τον Πρόεδρο κ. Περικλή Μπαλάφα και τον κ. Στράγκα, αλλά και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την βούληση να περιοδεύσει η έκθεση σε όλη την επικράτεια της Π.Κ.Μ. με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Π.Κ.Μ. ώστε, να αποκτήσουν οι πολίτες εντονότερη επαφή με την τέχνη. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες. 

Ακολουθεί ένα απόσπασμα του χαιρετισμού της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά:
“…η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει πολλούς ευαίσθητους και δημιουργικούς ανθρώπους που αξίζει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, αλλά και με το έργο τους. 

Η φύση και η ιστορία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνικές δημιουργίες και τη δημιουργία μοναδικών πολιτιστικών προϊόντων που, εκτός από την καλλιτεχνική τους αξία, προβάλλουν τον τόπο μας. 

Ο πολιτισμός αποτελεί τη βασικότερη ίσως συνιστώσα στη δημιουργία ενός ελκυστικού τουριστικού προϊόντος. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει και υλοποιεί με επιτυχία μεγάλο αριθμό συνδυασμένων δράσεων πολιτισμού και τουρισμού οι οποίες διαχέονται σε όλη την Περιφέρεια. 

Τα μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας είναι συμπολίτες μας που, μέσα από το έργο τους, επικοινωνούν μαζί μας και στέλνουν σε όλον τον κόσμο τα μηνύματά τους. Αξίζει να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τα έργα τους, ταξιδεύοντας μέσα από αυτά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. 

Η συμμετοχή μας σε δράσεις πολιτισμού αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της υψηλής ποιότητας ζωής που θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας.  

Ο πολιτισμός μας εμπνέει, μας ενώνει και μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε θετικά τις «προκλήσεις» της ζωής. 

Μ’ αυτές τις σκέψεις, εύχομαι να έχετε την καλύτερη διάθεση για το υπόλοιπο της Σαρακοστής…”.

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Παρθεναγωγείου Δήμου Έδεσσας και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου. 

Οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.