Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Προς έγκριση στο CEF η μελέτη, προϋπολογισμού 5.5 εκ. ευρώ, για τη νέα χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη - Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και Υποδομών κ. Θάνο Βούρδα στάλθηκε σήμερα από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στο CEF προς έγκριση η μελέτη, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, για το έργο της νέας χάραξης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και αναμένεται να εγκριθεί ως το τέλος του Απρίλη του 2019.


Μετά την έγκριση της μελέτης ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών, έργο που αποτελεί διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας, καθώς η υλοποίησή του θα συνδέσει την Πέλλα με τα διεθνή δίκτυα (σιδηροδρομική Εγνατία) και ως εκ τούτου στην ενίσχυση της αναπτυξιακής της προοπτικής, εφόσον θα συμβάλει στην ευχερέστερη και οικονομικότερη κυκλοφορία τόσο των επιβατών όσο και των αγροτικών και λοιπών προϊόντων που παράγονται στην Πέλλα, τοποθετώντας την στον χάρτη των διεθνών εξελίξεων. 

Η κ. Τζάκρη θα ενημερώσει με νέο δελτίο τύπου μετά την έγκριση της μελέτης από το CEF. Οποιαδήποτε άλλη είδηση για το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πνεύμα της ημέρας, καθώς η ολοκλήρωση των μελετών προηγείται της χρηματοδότησης των έργων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.