Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eκλογές 2019: Μεταδημότευση υποψηφίων - Ποιες οι προθεσμίες


Από 1 Απριλίου 2019 είναι σε ισχύ το δικαίωμα μεταδημότευσης για όσους θα είναι υποψήφιοι στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το αρ.16 του Κώδικα Δήμων (ν.3463/2006), η παρ.5 του αρ.10 του Καλλικράτη (ν.3852/2010) και η παρ.3 του αρ.7 του Κλεισθένη (ν.4555/2018) δίνουν τη δυνατότητα μεταδημότευσης ειδικά για την υποβολή υποψηφιότητας.

Αυτό το δικαίωμα τίθεται σε ισχύ συγκεκριμένα για αυτές τις εκλογές από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 4η Μαΐου 2019, μια μέρα δηλαδή πριν την προθεσμία της κατάθεσης στο αρμόδιο Δικαστήριο της δήλωσης κατάρτισης των Συνδυασμών, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.

Το συγκεκριμένο δικαίωμα επιτρέπεται μόνο για τις εξής περιπτώσεις:

-Στους Δήμους των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης

-Σε οποιοδήποτε Δήμο νομού, εφόσον σήμερα είναι γραμμένοι σε δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων ή εκλογικό κατάλογο οποιουδήποτε άλλου Δήμου του ίδιου νομού.

-Σε οποιοδήποτε Δήμο νομού, εφόσον κατά το παρελθόν ήταν γραμμένοι σε Μητρώο Αρρένων ή δημοτολόγιο ή εκλογικό κατάλογο οποιουδήποτε άλλου Δήμου του ίδιου νομού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.