Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο -Ζητείται η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ


Πολιτική αναταραχή αναμένεται να προκαλέσει άμεσα η απόφαση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς να στείλει στη Βουλή σκέλος της δικογραφίας για τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, αναφορικά με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, το όνομα του οποίο εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση.
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας, Ελένη Τουλουπάκη, μέσω του Αρείου Πάγου, διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή, ζητώντας την άρση ασυλία του πρώην υπουργού, ο οποίος σήμερα κατέχει βουλευτική έδρα, έτσι ώστε, με την άδεια του Κοινοβουλίου να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αναμένεται να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις, όταν οι συνάδελφοί του δώσουν το «πράσινο φως», γύρω από τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς Διαφθοράς κατέληξαν σε αυτή την ενέργεια, καθώς σε βάρος του υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις που προέρχονται τόσο από μαρτυρικές καταθέσεις όσο και από έγγραφα του FBI. Μάλιστα, κατα τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας φέρονται να έχουν υπάρξει υπερτιμολογήσεις φαρμάκων.

Στο αρχείο τέσσερις
Την ίδια ώρα, στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μελλον. Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα έχει πλέον ολοκληρωθεί για πέντε από τα δέκα συνολικα πολιτικά πρόσωπα που φέρονταν να εμπλέκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Πηγές αναφέρουν πως εισαγγελικές κινήσεις δεν σταματούν εδώ, αφού μετά την κλήτευσή του για παροχή εξηγήσεων, τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρουν πρόσωπα τα οποία την επίμαχη περίοδο συνεργάστηκαν με την ηγεσία του υπουργείου. Πρόκειται για περίπου 20 άτομα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας. Κι εκείνοι αναμένεται να ελεγχθούν για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Λοβέρδος: Πολιτική συμμορία
Εντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική συμμορία και κακοποιούς. Η δήλωσή του έχει ως εξής: "Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου.
Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει. Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

πηγή: news247.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ότι και να λέτε (κύριοι) του σύριζα η Μακεδόνες δεν ξεχνάμε η εκλογές έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ, ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.
      ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

      Διαγραφή
    2. Αυτό σε πείραξε εσένα όχι δεν ξέρω έχεις πρόβλημα;

      Διαγραφή
  2. Εμένα προσωπικα δεν με πειράζει η ορθογραφία αλλά την καραμέλα Μακεδονία φτάνει σταματήστε την και πείτε τον αρχηγό σας πως ας βρει κάτι άλλο πιο ουσιώδη όπως πρόγραμμα παράδειγμα προτάσεις για ανάπτυξη ας πούμε? ??????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Μακεδονία δεν πάει μόνο του για μάθε τι χρήμα δίνουν στα Σκόπια από την πλάτη μας

      Διαγραφή
  3. Δεν το πιστεύω, βρέθηκε δ-ωροθετικος ο Λοβέρδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.