Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tο πρώτο κουδούνι στα σχολεία


Το υπουργείο Παιδείας προχωρά η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9 σε Γυμνάσια και Λύκεια. Όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά αλλά στα γυμνάσια και λύκεια, ενώ σήμερα αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα. 

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα». 

Εντονος είναι ο προβληματισμός από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο, κάτι που σημαίνει οτι θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,

2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, 

3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.