Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προθεσμία για τις 30 Μαΐου έλαβε ο Ανδ. Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis


Μετά τις ευρωεκλογές θα προσέλθει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Ανδρέας Λοβέρδος για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis καθώς έχει κληθεί για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ο συνήγορος του Άγγελος Καραχάλιος ζήτησε σήμερα και έλαβε προθεσμία για τις 30 Μαΐου, ενώ ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν προσήλθε στην Εισαγγελία.

Ο πρώην υπουργός Υγείας έχει αρνηθεί την κατηγορία σε βάρος του ενώ τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, στην οποία και ο ίδιος πρωτοστάτησε, εμφανίζουν κενά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει καταγγείλει ως «στημένη» την υπόθεση και έχει προαναγγείλει δικαστικές ενέργειες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και άλλων που κατά την άποψή του μετείχαν στην οργάνωση της σε βάρος του κατηγορίας.

Για την υπόθεση της Novartis, προς το παρόν, μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν ζητηθεί εξηγήσεις, ενώ για τέσσερις ακόμα πολιτικούς η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο.

Πρόκειται για τους Ευ.Βενιζέλο, Παν.Πικραμένο, Αλ. Λυκουρέζο και Γ.Κουτρουμάνη, ενώ έτοιμη είναι αλλά δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα και η αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεται αρχειοθέτηση και για τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Παράλληλα για την επόμενη εβδομάδα η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει καλέσει σε εξηγήσεις και τον Μάριο Σαλμά, πρώην υπουργό Υγείας, για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, ενώ ο ίδιος ελέγχεται και για τη Novartis.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.