Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τη Δευτέρα η πρόταση μομφής της Ν.Δ. εναντίον του Παύλου Πολάκη


Σε κλίμα ακραίας πόλωσης θα επανεκκινήσει τις εργασίες της η Βουλή αμέσως μετά από τις πασχαλινές διακοπές καθώς το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη κιόλας δημόσια συνεδρίαση στην Ολομέλεια αναμένεται να καταθέσει την προαναγγελθείσα πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τα πεπραγμένα του. 

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση θα κατατεθεί με αφορμή την πιο πρόσφατη επίθεση του κ. Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο, στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι αυτή ήταν μόνο η σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι. Ως εκ τούτου, στο κείμενο της πρότασης αναμένεται να συμπεριληφθούν τα άπαντα Πολάκη, με πράξεις, δηλώσεις και παραλείψεις των τελευταίων ετών.

Η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι άμεση και όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι η μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας σε αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου η συζήτηση να γενικευθεί σε όλα τα θέματα.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (141 παρ.4) σε περίπτωση που ακολουθηθεί η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης η συζήτηση πρέπει να αρχίσει δύο ημέρες μετά από την υποβολή του αιτήματος, το πιθανότερο σενάριο είναι μετά από συμφωνία των δύο κομμάτων η συζήτηση να αρχίσει αμέσως. Κι αυτό γιατί την Πέμπτη το πρωί ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία.

Με βάση τα ανωτέρω η συζήτηση επί του αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης θα αρχίσει το απόγευμα της Δευτέρας -εκτός απροόπτου με ομιλία του ίδιου του κ. Τσίπρα- και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να εξαντληθεί το τριήμερο.

Πηγή: Real.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.