Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Μελίτας Χισκάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά


Επετειακός ο εορτασμός της πρωτομαγιάς, στη μνήμη της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο. Βαθύτερα τα νοήματα της σημερινής μέρας και πάνω από όλα το μήνυμα του σεβασμού στην ανθρώπινη εργασία.
Η εργασία είναι αγαθό που στις μέρες μας έγινε πολύτιμο γιατί απλά είναι δυσεύρετο. Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο με βάση την εργασία και την ευχέρεια της προσφοράς της, παίρνει ποικίλες μορφές. Χαρακτηριστική στο Δήμο μας είναι η προεκλογική αναγνώριση της αναγκαιότητας επιπρόσθετης, περιορισμένης εργασίας στην επιχείριση των Λουτρών. Η προσφορά των δίμηνων ως ανταλλακτική ικανοποίηση πολιτικών επιδιώξεων, λαμβάνει το ρόλο εξαγοράς συνειδήσεων, μειώνοντας ή εκμηδενιζοντας ταυτόχρονα την αξία της εξαρτημένης εργασίας πάντα φυσικά υποκείμενη σε όρους και κανόνες. Εμφανές είναι το μέγεθος της υποβοηθούμενης ανηθικότητας αν συνυπολογίσουμε το νεαρό της ηλικίας των ατόμων στα οποία απευθύνεται.
Τακτική περασμένων αιώνων επιδιώκεται να λάβει τη θέση αγαθοεργίας και δυστυχώς ονομάζεται "ήθος" και "αξιοπρέπεια" και διαφημίζεται ως πολιτική με βάση τους νέους, το καινούργιο, το άφθαρτο.
Σήμερα λοιπόν Πρωτομαγιά του 2019, ας πούμε όχι στον εξευτελισμό της ανθρώπινης εργασίας. Ας δώσουμε όλη μας την προσοχή στους νέους μας και ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί γι αυτούς, αξιοπρέπεια μέσα από δεδομένη εργασία.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη τους νέους του και κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να το αγνοεί αυτό!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment