Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Δημοτική Κοινότητα Πέλλας


Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 στη Δημοτική Κοινότητα Πέλλας και εν αναμονή της οριστικοποίησής τους επίσημα από το Πρωτοδικείο, αναμένεται πλέον η σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του συμβουλίου Κοινότητας για την εκλογή προέδρου, ύστερα από πρόσκληση του πρώτου μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων του μεγαλύτερου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού.

Η εκλογή του προέδρου γίνεται με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων, οι επιλέγουν τον σύμβουλο της επιλογής τους. Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας άνω των 300 κατοίκων εκλέγεται έμμεσα από τους συμβούλους της οικείας κοινότητας, μεταξύ του πρώτου συμβούλου σε σταυρούς προτίμησης των δύο πρώτων σε δύναμη συνδυασμών της κοινότητας, την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Κάθε μέλος του συμβουλίου έχει δικαίωμα να επιλέξει έναν μόνο υποψήφιο. Πρόεδρος εκλέγεται εκείνος που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του συμβουλίου. Αν μετά από τρεις ψηφοφορίες, οι υποψήφιοι λάβουν τον ίδιο αριθμό ψήφων, διεξάγεται κλήρωση μεταξύ τους.

Δείτε τα αποτελέσματα των Κοινοτικών Εκλογών 2019, όπως αυτά συλλέχθηκαν από τις εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων της Δ.Κ. Πέλλας:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.