Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γερμανοί αστυνομικοί στα ελληνικά σύνορα με τα Σκόπια


Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Xέρμπερτ Ρόιλ την Πρωτομαγιά στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, όπου εδώ και καιρό βρίσκονται Γερμανοί αστυνομικοί που εκτελούν χρέη συνοριοφυλάκων.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί «βρίσκονται εκεί σε αποστολή κατ´ εντολή της Eυρωπαϊκής Συνοριοφυλακής Frontex με στόχο να αποτρέψουν παράτυπους μετανάστες να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το δίκτυο WDR.

«Η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους κύριους κόμβους της παράτυπης μετανάστευσης. Επί του παρόντος έχουν τεθεί σε επιφυλακή – κοντά στους Έλληνες υπαλλήλους- και επτά αστυνομικοί από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία» αναφέρει το WDR, σημειώνοντας ότι ο Χέρμπερτ Ρόιλ δήλωσε ότι στο μέλλον ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντίσελντορφ Μάρτιν Νιντεργκεζές οι αρμοδιότητες των Γερμανών αστυνομικών στην ελληνική μεθόριο ποικίλουν: 
Φύλαξη των συνόρων, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διέλευσης των συνόρων, πάταξη εγκληματικών δραστηριοτήτων στα σύνορα. Ο ίδιος τόνισε μιλώντας στο WRD ότι οι πρόσφυγες θα φιλοξενούνται σε κατάλληλες δομές, θα καταγράφονται, θα ανακρίνονται και θα ταυτοποιούνται, ενώ παράλληλα θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όπως υπενθυμίζει το WDR «από το 2015 η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει στείλει στην Ελλάδα 146 αστυνομικούς για υποστήριξη» ενώ σύμφωνα με τον Μάρτιν Νιντεργκεζές «η δουλειά τους είναι εξαντλητική και απαιτητική, οι υπηρεσίες πολύ μεγάλες, αλλά αξίζει τον κόπο».

Για το ίδιο θέμα η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί πως τελευταία η πίεση στη βαλκανική οδό αυξάνεται και πάλι. Το 2018, ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα αυξήθηκε σε σχέση με το 2017 αγγίζοντας τις 47.000, μόνο 322 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν πέρυσι στην Τουρκία, οι ελληνικές αρχές δεν λαμβάνουν αποφάσεις και γι αυτό η γερμανική αστυνομία κάνει έλεγχους σε ελληνικά αεροδρόμια, όπου το 2018 εντοπίστηκαν 6500 άνθρωποι με παράνομα έγγραφα. Την ίδια ώρα 76.000 άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τον ΟΗΕ στα ελληνικά προσφυγικά κέντρα ενώ καθημερινά έρχονται τέσσερις φορές περισσότεροι μετανάστες από όσους απελαύνονται, σημειώνει κλείνοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Πηγή: DEUTSCHE WELLE

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.