Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας, Αντώνης Ρυσάφης στην κεντρική ομιλία του (βίντεο)


Μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και νίκης έστειλε χθες από την πλατεία Στουγιαννάκη, στην Έδεσσα, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της «Ενωτικής Δράσης», Αντώνης Ρυσάφης, ο οποίος, παρουσία πλήθους πολιτών που ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμά του, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του.
«Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την προηγούμενη προεκλογική μας εκδήλωση την προηγούμενη φορά, εδώ σε αυτή την πλατεία και το μόνο που έχει αλλάξει σε αυτό τον Δήμο είναι η γιγάντωση της Ενωτικής Δράσης», επισήμανε ο κ. Ρυσάφης, προσθέτοντας: «Πρώτοι παρουσιάσαμε τον συνδυασμό μας, πρώτοι κάναμε τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, πρώτοι παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας στον αρχαιολογικό λόγγο και πρώτοι θα είμαστε την Κυριακή των εκλογών».

Σημεία της ομιλίας του Αντ. Ρυσάφη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ:
‘Η περιβόητη ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της απερχόμενης δημοτικής αρχής απεικονίζεται πλήρως στα πέντε χρόνια λειτουργίας της εταιρείας αυτής. 
Δημιουργείται το 2009 μια εταιρεία για να λειτουργεί το δημοτικό κέντρο Καταρράκτες. ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΤΗΣ: ο σημερινός υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής…. 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ: ο σημερινός υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου με –     ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ    - τον κο Τσεπκεντζή μέλος του 5μελούς διοικητικού συμβουλίου…. 
Αντί όμως να φέρουν ανάπτυξη και έσοδα από αυτή την εταιρεία, που αξιοποιούσε το φιλέτο του Δήμου μας, καταφέρνουν να δημιουργήσουν χρέη 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια….. Χρέη προς την εφορία και το ΙΚΑ. 
Χρέη τα οποία κανονικά σε όλο τον κόσμο τα πληρώνει ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος μιας Ανώνυμης Εταιρείας. Αλλά αντί να αναλάβουν τις ΕΥΘΥΝΕΣ που τους αναλογούν,αντί να ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΝ την επιχείρηση, ώστε να αποπληρώσει από τα κέρδη της,  τα όποια χρέη δημιούργησαν, προβαίνουν στη λύση και την εκκαθάριση της επιχείρησης αυτής.
Στην πραγματικότητα μετακυλούν όλα τα χρέη στις πλάτες του Δήμου, στις πλάτες των δημοτών, στις πλάτες όλων μας,     αποποιούμενοι βέβαια τις όποιες ευθύνες τους. 
Και μέχρι και σήμερα,4 χρόνια μετά την λύση και εκκαθάριση,      δεν μας έχουν παρουσιάσει ακόμα τα στοιχεία της εκκαθάρισης αυτής.  ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ???? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ????
Και αυτοί οι δύο κύριοι, που ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να κλείσουν την πλέον κερδοφόρα επιχείρηση του Δήμου, έχουν το ΘΡΑΣΟΣ σήμερα να διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο. 
Τους παραπέμπουμε λοιπόν στην κρίση του λαού.  
Την Κυριακή το βράδυ εσείς έχετε την ευκαιρία να τους βάλετε πια στην θέση που τους αρμόζει, αυτή της αντιπολίτευσης.’’

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
‘’Ήρθε η σειρά να αναφερθούμε και στο τελευταίο «χαρτί» του απερχόμενου δημάρχου. Αφού οδήγησε τον Δήμο Έδεσσας στα σημερινά αδιέξοδα, σήκωσε τη σημαία του πατριωτισμού, θέλοντας να μονοπωλήσει την αγάπη για την πατρίδα μας, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Από το βήμα αυτό, του ΔΙΑΜΗΝΥΩ ότι η αγάπη για την πατρίδα δεν μονοπωλείται από κανένα. Η Μακεδονία και η ιστορική μας συνείδηση είναι ψηλά στις αξίες μας. Αγαπάμε τον τόπο μας, αγαπάμε τους ανθρώπους μας. Φωνάζουμε και εμείς αυτό που είπε ο Οδυσσέας Ελύτης και άλλοι σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας: «Το όνομα είναι η ψυχή μας». ‘’
ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ:
‘’ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ που μπορεί να ενώσει και να επιλύσει τα προβλήματα είναι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς υποδείξεις, χωρίς κομματικές πειθαρχίες, με ανεξάρτητη θέληση. 
Τις περιβόητες συνεργασίες που σήμερα με τον Κλεισθένη προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει με Νόμο, εμείς στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ τις κάναμε πράξη από μόνοι μας εδώ και μια πενταετία….
 Άνθρωποι από ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ        συνεχίζουμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, να συζητάμε και να αποφασίζουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τα θέματα το τόπου μας. 
ΣΥΝ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. 
Όλοι εμείς, τα στελέχη και οι φίλοι της Ενωτικής Δράσης, διεκδικούμε την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Έδεσσας ,  γνωρίζοντας τις τοπικές ανάγκες, τεκμηριώνοντας απαντήσεις και δίνοντάς την ευκαιρία ο Δήμος να πάει επιτέλους μπροστά.   
Αυτή η μάχη, που με ελπίδες και πολύ αισιοδοξία ξεκινήσαμε, πρέπει να κερδηθεί. Να κερδηθεί για να δώσει λύσεις,  σε συγκεκριμένα προβλήματα, για το σήμερα αλλά και το αύριο του τόπου μας.
Γυρίζουμε την πλάτη στη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, την ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,   την έλλειψη σχεδιασμού, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, τον ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ και την απουσία φαντασίας. Γυρίζουμε την πλάτη στον έλεγχο του Δήμου Έδεσσας από βουλευτές, νομαρχιακές επιτροπές και κομματικά όργανα.  Δεν θέλουμε να διοικήσουμε τον Δήμο ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ, απλά επειδή αυτός είναι ο μεγάλος μας … καημός. Έχουμε αποδεδειγμένα τις ικανότητες να υλοποιήσουμε κάθε εξαγγελία μας. Βασική μας αρχή:  Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ.’’
Κλείνοντας ανέφερε:
«Κλείνοντας θα ήθελα να σας ζητήσω να μεταφέρετε το μήνυμα μας στους αναποφάσιστους δημότες μας. 
Να γίνετε η φωνή και η δύναμή μας. Να μεταστρέψετε τον δισταγμό σε συνειδητή ψήφο. Να μην υποκύψετε στους εκβιασμούς και στις απειλές. Στις εξαγορές και στις υποσχέσεις. Καλούμε να ψηφίσουν την Ενωτική Δράση, γιατί είναι πραγματικά ανεξάρτητη, γιατί είναι πραγματικά δημοκρατική και προοδευτική, γιατί έχει όραμα και πρόγραμμα για τον τόπο μας. 
Προσκαλώ τους αναποφάσιστους να μιλήσουν με τα μέλη μας, να επισκεφτούν τα γραφεία μας και να μελετήσουν το πρόγραμμά μας.  
Για πρώτη και μοναδική φορά προετοιμάστηκε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για το Δήμο μας!!! 
Σας καλούμε να μελετήσετε το πρόγραμμά μας, να γίνετε κοινωνοί των θέσεων και των προτάσεών μας και να συμμετάσχετε ενεργά στην κοινή μας προσπάθεια, για έναν Δήμο αντάξιο της ιστορίας του τόπου, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ. 
Έναν Δήμο προς όφελος των δημοτών, ΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Στις λίγες μέρες που απομένουν, δυναμώστε αυτήν την προσπάθεια. 
Διαδώστε το παντού. Είμαστε εδώ:
-  για τον νέο και τη νέα
- για τον εργαζόμενο και τον άνεργο
- για τον συνταξιούχο και τον ανασφάλιστο
- για την γυναίκα, τον άνδρα και τα παιδιά.
Ενωμένοι θα πορευτούμε μαζί… Και δεν περισσεύει κανείς!!!
Διεκδικώ το αξίωμα του Δημάρχου με σας δίπλα μου, κοιτώντας σας στα μάτια ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ότι δεν θα ΥΠΟΣΧΕΘΩ τίποτα περισσότερο από όσα μπορώ να ανταποκριθώ και δεν θα συμβιβαστώ με όσα λιγότερα μας αξίζουν!!! 
Διδάχθηκα από τα λάθη του παρελθόντος και θέλω ο τόπος μας να απέχει από παραπολιτικά παίγνια στο εξής!!  
Θα είμαστε μαζί για την νίκη της Κυριακής, αλλά και για τη νίκη στην πενταετία που έρχεται…
Εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο!! Φροντίστε να μην σας τον αφαιρέσει κανείς, ούτε και να τον διατυπώσει κάποιος άλλος στη θέση σας!!
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους υποψήφιους και συμπαραστάτες της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ,που αψήφησαν τους εκβιασμούς και στελέχωσαν τον συνδυασμό. 
Όλους αυτούς που εργαστήκαν, όχι για τον εαυτό τους, αλλά για την «Ενωτική Δράση», 
τους γονείς μου, αλλά και την οικογένειά μου, που μου συμπαραστέκονται, 
μα πιο πολύ εσάς, που αγκαλιάσατε αυτήν την προσπάθεια.
Πάμε όλοι μαζί, πάμε δυνατά, για τη νίκη, την ΑΛΛΑΓΗ και την ειρηνική ανατροπή.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ!!!!  Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ!!! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ  για να κάνουμε πράξη το όνειρο  μας.
ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ». ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!’’  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: ‘’Η συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαΐου, δεν εκπληρώνει κάποιες πολιτικές μας φιλοδοξίες. Συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με βάση την απαίτηση της κοινωνίας. Είναι άνθρωποι:
- Εμπιστοσύνης
- δοκιμασμένοι σε θέσεις ευθύνης
- με αναγνώρισή της προσφοράς τους
- έμπειροι που αγωνίζονται και καταθέτουν τις δυνάμεις τους
- άξιοι και ικανοί, με μοναδικό σκοπό τη θέληση να δουλέψουν ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου
- με όρεξη και επιμονή, για να φέρουμε λύσεις και αποτελέσματα για τον Δήμο Έδεσσας.

Δείτε αποσπάσματα από την προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Έδεσσας,. Αντώνη Ρυσάφη: 
risafa


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment