Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η μόδα της κλασικής κουζίνας


Παρά την εδραιωμένη μόδα των μοντέρνων κουζινών, που προωθούνται τόσο από τις βιτρίνες των καταστημάτων όσο κι από τις τηλεοπτικές εκπομπές, υπάρχει μια αυξανόμενη προτίμηση στις κλασικές κουζίνες με έπιπλα κουζίνας που ταιριάζουν στις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Οι μοντέρνες κουζίνες κοστίζουν ιδιαίτερα ακριβά και συχνά προαπαιτούν μια εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση της κουζίνας. Επίσης, η μόδα αλλάζει γρηγορότερα από τις ανθρώπινες γενιές και συνεπώς οι μοντέρνες κουζίνες δεν έχουν δοκιμαστεί κι άρα επιβιώσει στον χρόνο.

Με απλές αλλά στοχευμένες κινήσεις μπορείτε να μετατρέψετε ή να τελειοποιήσετε την κουζίνα σας με κλασικά έπιπλα κουζίνας που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας προσδώσουν μια εγγυημένη στο χρόνο ποιότητα.

Στον σχεδιασμό της κουζίνας σας είναι σημαντικό να δώσετε έμφαση στις ειδικές ανάγκες του χώρου σας, να υπολογίσετε σωστά τα μέτρα, να επιλέξετε οι ίδιοι το ξύλο που θεωρείτε ότι ταιριάζει στα έπιπλα κουζίνας σας αλλά και στο χρώμα με το οποίο θα βάψετε τους τοίχους της κουζίνας.

Ας δούμε λοιπόν πως με 5 απλά βήματα μπορείτε να τονώσετε τον κλασικό χαρακτήρας της κουζίνας σας:

1) Επιλέξτε χρώματα κουζίνας από μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων

Λευκά, μπεζ, κρεμ και ανοιχτά καφέ. Τα ουδέτερα χρώματα τόσο στους τοίχους όσο και στα έπιπλα κουζίνας ταιριάζουν περισσότερο σε κλασικές κουζίνες και δίνουν αυτόματα ένα χαλαρωτικό περιβάλλον για το μάτι. Μπορείτε να κρατήσετε τα πιο ποπ και θερμά χρώματα για τα διακοσμητικά και τα τραπεζομάντηλα που χρησιμοποιείτε τις ξεχωριστές σεζόν.

2) Δώστε έμφαση στην απλότητα

Η απλότητα εκπέμπει μια ποιοτική ηρεμία. Μην υπερφορτώνετε τους πάγκους της κουζίνας με διακοσμητικά και τον χώρο σας με έπιπλα. Επιλέξτε μόνο τ’ απαραίτητα έπιπλα κουζίνας και μερικά διακοσμητικά, υιοθετώντας μια πιο μινιμαλιστική αισθητική. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε με την απλότητα, γιατί οι σχεδόν άδειοι χώροι παραπέμπουν σε μια πιο μοντέρνα γραμμή.

3) Αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα

Τα πιο ποπ χρώματα δίνουν μια μοντερνιτέ στην κουζίνα σας που δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στη μόδα. Για το λόγο αυτό, προτιμήστε πιο απαλά χρόωματα χρώματα στην ταπετσαρία ή στα πλακάκια της κουζίνας σας

4) Αποφύγετε να υπερφορτώσετε τον χώρο σας με διακοσμητικά αντικείμενα

Ακόμα κι αν έχετε επιλέξει μια πιο φλύαρη διακόσμηση για το σαλόνι σας, η κουζίνα οφείλει να είναι πάντα ένας πιο καθαρός και ουδέτερος χώρος. Επικεντρωθείτε κυρίως στα έπιπλα κουζίνας, επιλέγοντας περιορισμένα αντικείμενα για επιπλέον διακόσμηση.

Αυτές ήταν μερικές συμβουλές-κλειδιά για την ενίσχυση του κλασικού χαρακτήρα της κουζίνας με έπιπλα κουζίνας. Για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στα Έπιπλα Κουζίνας Μαθιός και να κάνετε μια αναζήτηση βάσει των δικών σας ιδιαίτερων αναγκών και προτιμήσεων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.