Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019


Έφτασε πλέον ο χρόνος που οι τελειόφοιτοι των Λυκείων μας, της περιόδου 2018 – 19, θα αφήσουν πίσω  το σχολείο τους για να ξεκινήσουν το επόμενο μεγάλο εκπαιδευτικό ταξίδι στην ανώτατη, πανεπιστημιακή βαθμίδα σπουδών από την οποία εξαρτάται  και διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό η επιστημονική και η επαγγελματική τους σταδιοδρομία και ζωή.
Μαζί τους συμμετέχουν και απόφοιτοι προηγουμένων ετών.
Ας μου επιτραπεί να θέσω υπόψη των παιδιών μας, με όλη μου την αγάπη και το ενδιαφέρον, τα παρακάτω:

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι σημαντικές και πέρα από τη σωστή προετοιμασία κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους απαιτείται και ιδιαίτερη ψυχολογική κυρίως προετοιμασία, τόσο λίγο πριν από τις εξετάσεις όσο και κατά τη διάρκεια της τρίωρης εξέτασης ανά μάθημα
Αποβάλλουμε, λοιπόν, το όποιο άγχος, διαβάζουμε τα ερωτήματα με προσοχή και απαντάμε με αυτοπεποίθηση, αυτοσυγκέντρωση, προσοχή, ψυχραιμία και ηρεμία.
Κάνουμε μόνο θετικές και ασφαλείς σκέψεις. Δεν χρειάζεται βιασύνη ή ενθουσιασμός για να γράψουμε γρήγορα τα θέματα που γνωρίζουμε για να τελειώσουμε και να φύγουμε νωρίς.
Ούτε να μας πιάσει πανικός, εάν κάποια στιγμή δεν θυμόμαστε κάτι διότι μπορεί να το θυμηθούμε στη συνέχεια. 
Διαχειριζόμαστε, λοιπόν,  και αξιοποιούμε έγκαιρα και σωστά όλο το διαθέσιμο χρόνο.
Γράφουμε με προσοχή και φροντίζουμε το γραπτό μας να είναι σαφές και καθαρογραμμένο.
Επιστρατεύουμε με ψυχραιμία και σύνεση όλες μας τις δυνάμεις και τις γνώσεις και διεκδικούμε να πετύχουμε ακόμη κι  ένα βαθμό και  ένα μόριο επιπλέον γιατί μπορεί να είναι καθοριστικό.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την αγαστή συνεργασία μας τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους μαθητές, τις Σχολικές Επιτροπές, τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Δήμου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, την Αντιπεριφέρεια Πέλλας και όλους όσοι συνέβαλλαν με τον τρόπο τους ώστε η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά. 
Όμως, πρέπει να επισημανθεί και το εξής: προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας θα πρέπει όλοι εμείς που βρισκόμαστε γύρω τους να φροντίσουμε έτσι ώστε, τόσο το οικογενειακό περιβάλλον όσο και ευρύτερα να διατηρηθεί ήρεμο, ψύχραιμο, χωρίς άγχος, ένταση, φασαρία ή ηχορρύπανση.
Από την πλευρά μου είμαι πεπεισμένη για τις ικανότητες και τις δυνατότητες των παιδιών μας και εκ μέρους όλου του Δήμου Σκύδρας εύχομαι υγεία, δύναμη, καλά αποτελέσματα και να γιορτάσουμε σύντομα πολλές επιτυχίες, όπως κάθε χρόνο.   

Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.