Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο 72χρονος Γιάννης Ουζουνίδης από την Κρ. Βρύση έκανε για 19η χρονιά τον ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας (βίντεο)




Τον αφιέρωσε στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων 



Στα 72 του χρόνια και όπως φαίνεται το λέει η… καρδούλα του(!), αλλά και τα… ποδαράκια του, αφού για 19η φορά πραγματοποιεί τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο!

Ο λόγος για τον 72χρονο ποδηλάτη από την Κρύα Βρύση, Γιάννη Ουζουνίδη, ο οποίος πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε προχθές τον 19ο γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδας! Ο διακεκριμένος συντοπίτης μας ρέκορντμαν ποδηλάτης  ξεκίνησε  στις 29 Μαΐου από την Κρύα Βρύση και τερμάτισε στο ίδιο σημείο μετά από 15 ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Ουζουνίδης, όπως δήλωσε στην Η.Ε. karatzova.com, διένυσε συνολικά 3.000 χιλιόμετρα σε μια ελαφρώς παραλλαγμένη για φέτος διαδρομή (πέρασε και από τον Αστακό και το Μεσολόγγι), με αρκετές δυσκολίες, αλλά με περισσότερη φυσική ομορφιά και διαφορετικά τοπία.

Ο 72χρονος Κρυβρυσιώτης, εδώ και 40 χρόνια περίπου γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του, αφιερώνοντας κάθε φορά τη διαδρομή σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Φέτος, ως Πόντιος, τον φετινό ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας τον αφιέρωσε στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Να σημειωθεί ότι τις εμπειρίες και από αυτήν τη διαδρομή θα τις αποτυπώσει σε χειρόγραφο ημερολόγιο, το οποίο «υπογράφουν» και εκπρόσωποι φορέων από τις πόλεις τις οποίες επισκέφθηκε.

Τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες!



Ο κ. Ουζουνίδης μας μίλησε για το εγχείρημά του και την αγάπη που έχει για το ποδήλατο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών του διανυκτερεύει σε σκηνή ή ξενοδοχεία για λόγους ατομικής υγιεινής, κουβαλάει συνολικό βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχει διανύσει αξιοσημείωτες αποστάσεις και εκτός Ελλάδας. Μάλιστα, εκτός από το ποδήλατο, είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.

Δ. Μπ.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.