Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: 8ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων - «όσο ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει»


Η πολυσυζητημένη και επιτυχημένη εκδήλωση της πόλης μας, καθορίστηκε και θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2019, ημέρα Σάββατο. 
Μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, που έφτασε την πόλη μας στα πέρατα του κόσμου, με τη δημιουργία του χάρτη της Μακεδονίας, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, με τα σώματα των χορευτών, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε και φέτος, επικροτώντας και πάλι την πρόταση της κυρίας Ροζαλίας Γαβριηλίδου, να αφιερωθεί η εκδήλωση στα 100 χρόνια μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να τιμήσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες προγόνους μας με μεγαλειώδεις σχηματισμούς, ιστορικές αναφορές και πολλές άλλες εκπλήξεις. Καλεσμένος μας θα είναι ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, με συμμετοχή στο δρώμενο που ετοιμάσαμε.
Το 8ο αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων που είναι πλέον θεσμός, θα δώσει, για μια ακόμη χρονιά, την παραδοσιακή ζωντάνια με ήχους και χρώματα στους δρόμους της και με κορύφωση της εκδήλωσης στο χώρο του δημοτικού σταδίου «Φόρης Γεντζής» της Έδεσσας. Με τη στήριξη της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας, της ΔΕΚΕΔΕ, του Δήμου Έδεσσας, επιχειρήσεων της πόλης μας και εκατοντάδων μεμονωμένων πολιτών και ομάδων, και φέτος η οργανωτική επιτροπή υπόσχεται μια διοργάνωση που και αυτή θα μείνει στην ιστορία. Που θα γράψει τη δική της ιστορία!
  Η ταυτόχρονη συνύπαρξη όλων των χρωμάτων, της μουσικής, της κουλτούρας, της πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, στην ίδια πόλη και στον ίδιο χώρο, στο γήπεδο της Έδεσσας, θα συνθέσει το πολύχρωμο παζλ της Ελλάδας μας. Μακεδονία, Πόντος, Θράκη, Νησιά, Μικρά Ασία,  και Ήπειρος, αναρίθμητοι σύλλογοι και χιλιάδες χορευτές,  θα ενώσουν όλοι μαζί τα χέρια, θα ενώσουν την Ελλάδα ολόκληρη, πάνω στο χορτάρι του γηπέδου, θα χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους, συνδέοντας την παράδοση του τόπου μας με την ιστορία του.

Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Ηπειρωτών «Απειρωτάν», μέλη των οποίων απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, ενώ τα κείμενα και την παρουσίαση, τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει η Ροζαλία Γαβριηλίδου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής.
Ξεκινήσαμε δειλά πριν από 8 χρόνια και με τη συμμετοχή διαφόρων οργανωμένων ομάδων, των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης καταφέραμε να μεταφέρουμε το αισιόδοξο μήνυμα της ομορφιάς της ζωής και της διασκέδασης, με αφετηρία τις παραδόσεις της πατρίδας μας. 
Ελπίζουμε για μια ακόμη χρονιά στην συμπαράσταση όλων, έτσι ώστε να την κρατήσουμε στα επίπεδα που της αρμόζουν.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.