Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταστροφές σε καλλιέργειες των Αθύρων από το χθεσινό χαλάζι (φωτο)



Nέα καταστροφή έπληξε για πολλοστή φορά τον πολύπαθο Νομό Πέλλας και ειδικότερα κάποια ανατολικά χωριά του Ν. Πέλλας και χωριά του Ν. Κιλκίς.

Άθυρα, Δυτικό από το Ν. Πέλλας και Άγιος Πέτρος από το Ν. Κιλκίς ήταν τα χωριά που χτυπήθηκαν χθες Δευτέρα 24 Ιουνίου από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 3.30 μετά το μεσημέρι

Το χαλάζι προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής των Αθύρων και του Δυτικού, δηλαδή σε καρπούζια, τομάτα, βαμβάκι, πιπεριές, ρόδια (στα άνθη), πεπόνια αλλά και στο καλαμπόκι στην περιοχή του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αθύρων Γιώργο Χουρμουζιάδη, «οι ζημιές από το καταστροφικό χαλάζι της Δευτέρας φαίνεται να είναι μεγάλες καθώς ισοπεδώθηκαν πολλές καλλιέργειες σε παραγωγούς της περιοχής μας».

Η αναγγελία για τις ζημιές έχει γίνει και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Χουρμουζιάδη, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στην περιοχή την Πέμπτη ή την Παρασκευή για εκτίμηση των ζημιών. 

Σε κάθε περίπτωση ο αγροτικός κόσμος της Πέλλας είναι σε απόγνωση γιατί είναι πρωτοφανής η συχνότητα των σφοδρών χαλαζοπτώσεων που, από τις 8 Απριλίου ξεκίνησε και εξελίχθηκε σε σχεδόν καθημερινό φαινόμενο – εφιάλτη για τον Νομό Πέλλας- και όχι μόνο.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.