Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σήμερα ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Οι τελευταίες πληροφορίες


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις τελικές ανακοινώσεις όσον αφορά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές, που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν σήμερα.

Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίζονταν οι ζυμώσεις, καθώς υπήρχε υπερπροσφορά ενδιαφερομένων, πολύ περισσότερο μετά και την ευρεία νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και την προσδοκία για ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στις εθνικές κάλπες, κάτι που θα σημάνει την εκλογή έως και 80 περίπου επιπλέον βουλευτών σε σχέση με τη σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα.

Πρακτικά στην επαρχία οι νέοι υποψήφιοι έχουν ισχυρές πιθανότητες εκλογής, με αποτέλεσμα να επικρατεί… συνωστισμός.

Και καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι “προεδρικοί” υποψήφιοι ελπίζουν ότι θα έχουν τύχη στην σταυροδοσία.

Η ανανέωση των ψηφοδελτίων και της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ένας στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και βεβαίως είναι και στο χέρι των ψηφοφόρων ποιους θα στείλουν στη νέα Βουλή. Εάν η ΝΔ αυξήσει τα ποσοστά της σε σχέση με τις ευρωεκλογές, αυτό θα σημαίνει και περισσότερους νέους ψηφοφόρους, που θα καθορίσουν και το “χάρτη” της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Η ανανέωση αυτή τη φορά πάντως θα είναι πιθανότατα γένους θηλυκού, καθώς η ποσόστωση σε συνδυασμό με την αύξηση των εδρών της ΝΔ, αυξάνει τις πιθανότητες για περισσότερες γυναίκες στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στο παρελθόν είχε σχετικά μικρό ποσοστό γυναικών.

Στην Π.Ε. Πέλλας

Η ποσόστωση όμως σε συνδυασμό με το πλήθος των ενδιαφερόμενων έφερε καραμπόλες και αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τέτοιες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, έχουν συμβεί και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Π.Ε. Πέλλας, όπου μέχρι την τελευταία στιγμή σβήνονται,  γράφονται και συμπληρώνονται ονόματα. Η ισορροπημένη γεωγραφική κάλυψη του Νομού, σε συνδυασμό με την "ανανέωση" προσώπων, αλλά και η "ισχυρή" πεποίθηση νέων προσώπων υποψηφίων ότι είχαν εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, οι διάφορες "διαρροές" εκ των υστέρων που τους επιφύλασσαν δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους αυτής της καθυστέρησης στην ανακοίνωση των ονομάτων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.