Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα Άθυρα η Θεοδώρα Τζάκρη για το χαλάζι που ισοπέδωσε τις καλλιέργειες (φωτο)Η υποψήφια βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη  επισκέφτηκε σήμερα 25 Ιουνίου τα Άθυρα, τα οποία  χθες το απόγευμα επλήγησαν από σφοδρή χαλαζόπτωση. 
Όπως διαπίστωσε η κ. Τζάκρη κατά την επίσκεψή της,  το μπουρίνι   συνοδευόμενο από σφοδρή χαλαζόπτωση που ξέσπασε στην περιοχή έπληξε έκταση 3.000 περίπου στρεμμάτων (από τα 15.000 στρέμματα περίπου του αγροκτήματος των Αθύρων) προκαλώντας τεράστιες ζημιές  σε καλλιέργειες με βαμβάκια, καλαμπόκια, σιτηρά,  καρπούζια, πεπόνια, πιπεριές Φλωρίνης, ρόδια κ.λπ. 
 Η κ. Τζάκρη συναντήθηκε με αγρότες των Αθύρων, οι οποίοι βρίσκονται σε  απόγνωση για την πλήρη και ολοσχερή καταστροφή των καλλιεργειών τους και την οριστική ματαίωση της δυνατότητας απόκτησης οποιουδήποτε εισοδήματος κατά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, ενώ έχουν προβεί στο σύνολο των εξόδων και των καλλιεργητικών ενεργειών. 
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη έρθει σε επαφή από χθες με την επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Ελένη Αβραμίδου, η οποία θα πραγματοποιήσει προεπισκόπηση στην περιοχή την Πέμπτη. 
Όπως ενημέρωσε η κ. Τζάκρη τους αγρότες, έχει ήδη ζητηθεί η άδεια από το ΣτΕ για την ενεργοποίηση του άρθρου 20 του Κανονισμού, βάσει του οποίου θα προσληφθούν έμπειροι γεωπόνοι - εκτιμητές από την λίστα του ΕΛΓΑ με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου το κατάστημα του ΕΛΓΑ Βεροίας να μπορέσει να ανταποκριθεί στο τεράστιο εκτιμητικό έργο της φετινής περιόδου, δεδομένου ότι το χθεσινό ήταν το 24ο κύμα χαλαζιού που έπληξε φέτος την Πέλλα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment