Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένταξη προγράμματος Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Έδεσσας


Ο οριστικός πίνακας κατάταξης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π ανταγωνιστικότητα για το πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου περιλαμβάνει την ένταξη της πολύ σημαντικής πρότασης για δημιουργία Open mall στο κέντρο της Έδεσσας, με προϋπολογισμό 1.822.488,90€.
Το έργο κατατέθηκε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας και του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας και είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς εγκρίθηκε στο σύνολό του.
Μέσα από το έργο θα ωφεληθούν οι επιχειρήσεις της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ανακαίνιση της όψης τους, αλλά και οριζόντιες δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος.
Ο Δήμος Έδεσσας μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος θα προχωρήσει σε ανάπλαση της πλατείας Μεγάλου Αλεξάνδρου και αποκατάσταση του δικτύου ομβρίων στην ευρύτερη περιοχή, αντικατάσταση πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης με παράλληλη φύτευση δεντροστοιχιών που θα υποστηρίζονται από συστήματα ανάπτυξης των δέντρων, ανακατασκευή των δημόσιων WC, προμήθεια αστικού εξοπλισμού για μία πιο ασφαλή και φιλόξενη πόλη (παγκάκια, κάδους σκουπιδιών, σήμανση, διακοσμητικά κολωνάκια, οριοθέτηση χώρου πεζών), πληρέστερο οδοφωτισμό, υπογειοποίηση καλωδίων του δικτύου ΔΕΔΗΕ, συστήματα κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, ψηφιακή σήμανση με ηλεκτρονικές πινακίδες και free wifi στο κέντρο της πόλης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Μέσα από το έργο αναμένεται η βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης και η στήριξη της τοπικής αγοράς.
Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην Έδεσσα συνδυάζεται με το μεγάλο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και της διασύνδεσης του εμπορικού με το τουριστικό κέντρο της πόλης. Τα δύο προγράμματα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά, ως επί μέρους στοιχεία του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη στήριξη της αγοράς της πόλης και της βελτίωσης του αστικού της ιστού.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.