Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη αποχή συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Π.Ε Πέλλας


Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου στην Π.Ε Πέλλας. Ωστόσο όμως σύμφωνα με στοιχεία του ρεπορτάζ, η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι πολύ μικρότερη από αυτή της προηγούμενης Κυριακής.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα της ΠΕ Πέλλας μέχρις στιγμής είναι περιορισμένη και σύμφωνα με εκτιμήσεις συγκριτικά με την πρώτη Κυριακή, αναμένεται να ανεβεί πολύ το ποσοστό αποχής, το οποίο την Κυριακή 26 Μαϊου κυμαινόταν περίπου σε 35%.  «Εκτιμώ ότι η αποχή μπορεί να ανέλθει ακόμη και σε ποσοστό 50%, από 35% που ήταν στον πρώτο γύρο», τονίζει δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα του δήμου Πέλλας δίνοντας την εικόνα της σημερινής διαδικασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών στην Π.Ε. Πέλλας ο αριθμός των γραμμένων εκλογέων ήταν 148.774 (εκατόν σαράντα οκτώ χιλιάδες επτακόσιους εβδομήντα τέσσερις)  και ο αριθμός εκλογέων που ψήφισαν ήταν 91.667 (ενενήντα μία χιλιάδες εξακόσιους εξήντα επτά).

Πρέπει να σημειωθεί ότι παραμένουν τα πολλά κενά στις εφορευτικές επιτροπές που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή, τα οποία όμως δεν προκαλούν προβλήματα καθώς καλύφθηκαν αμέσως από τους γραμματείς των δικαστικών αντιπροσώπων χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξη της διαδικασίας. Εξάλλου, η εκλογική διαδικασία σε σχέση με την πρώτη Κυριακή είναι πολύ πιο απλή, δεδομένου ότι λειτουργούν μόνο τα εκλογικά τμήματα των δημοτικών εκλογών και δεν υπάρχει σταυροδοσία υποψηφίων.

Κατά τα άλλα, η διαδικασία επαναλαμβάνεται σήμερα σε 290 από τα συνολικά 337 Εκλογικά Τμήματα της Π.Ε. Πέλλας, καθώς στο δήμο Σκύδρας οι εκλογές δεν απασχολούν τους δημότες αφού η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου συνεχίζει για δεύτερη συνεχή θητεία να βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου. Την προηγούμενη Κυριακή είχε αποσπάσει ποσοστό 59%, με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχουμε τα 47 Εκλογικά Τμήματα του δήμου Σκύδρας και  τα σχολεία εκεί λειτουργούν κανονικά.

Υπενθυμίζουμε αυτούς  που διεκδικούν τα δημαρχιακά αξιώματα στους 3 δήμους της ΠΕ Πέλλας:

Δήμος Έδεσσας: Δημήτρης  Γιάννου – Γιάννης Τσεπκεντζής
Δήμος Πέλλας: Γρηγόριος Στάμκος – Στάθης Καστερίδης και
Δήμος Αλμωπίας: Σάκης  Χατζηδημητρίου- Χρήστος Μπάτσης

Ο καιρός είναι καλός προς το παρόν, αλλά σύμφωνα με την ΕΜΥ από το μεσημέρι περιμένουμε βροχές και καταιγίδες.

Karatzova.com

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.