Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Χαριστική βολή» στην αγροτική παραγωγή η χθεσινή χαλαζόπτωση σε περιοχές της ΠΕ Πέλλας


«Χαριστική βολή, μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε αρκετές περιοχές της Πέλλας, καταστρέφοντας και τους τελευταίους, ελάχιστους καρπούς που είχαν απομείνει στα δέντρα από τις θεομηνίες των προηγούμενων ημερών. Η κατάσταση είναι απελπιστική για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ο οποίος βιώνει την ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής του για μία ακόμη χρονιά. Οι γεωπόνοι των υπηρεσιών μας είναι επί ποδός για την εκτίμηση των καταστροφών και τη συνδρομή του έργου των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς». Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση, μετά τις χθεσινές (17/6/19) χαλαζοπτώσεις που έπληξαν εκτεταμένες περιοχές της Π.Ε Πέλλας στην Ανατολική Αλμωπία, αλλά και στην πεδιάδα των Γιαννιτσών κι άλλες περιοχές. 

Μετά τη νέα φυσική καταστροφή, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας έχει συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, προκειμένου συνεργεία της υπηρεσίας να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές και να παρέχουν στοιχεία για μία αντικειμενική αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης. Για το μέγεθος της καταστροφής ενημερώνεται συνεχώς και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έχει αναλάβει συγκεκριμένες ενέργειες για την υποστήριξη και συνολική προώθηση των αιτημάτων των αγροτών της Π.Κ.Μ. στους αρμόδιους φορείς.

Εξάλλου, με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, έχει ήδη δρομολογηθεί ειδική σύσκεψη, με επιχειρησιακό χαρακτήρα, στην οποία θα εξεταστεί η υφιστάμενη κατάσταση των καταστροφών και θα συζητηθεί το περιεχόμενο συγκεκριμένων δράσεων για την επίσπευση των διαδικασιών των αποζημιώσεων και την στήριξη των αγροτών, αύριο Τετάρτη (19/6/2016), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτικών φορέων και παραγωγών.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.