Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψεις της υπ. βουλευτή Μαρίας Ζωγράφου-Τσαντάκη σε φορείς του Ν Πέλλας (φωτο)


Ποιότητα στην υγεία, εξασφάλιση συντάξεων, σχεδιασμός και πρόληψη στις πολιτικές για τη διαχείριση κρίσεων. Οι προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. 

Συνεχίζοντας τον εποικοδομητικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς και πολίτες, επισκέφτηκα τον ΕΦΚΑ (πρ.ΙΚΑ) Έδεσσας. Εκεί συνομίλησα, με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, για το μέλλον των συντάξεων και την προοπτική βελτίωσης των παροχών υγείας για όλους τους Έλληνες, για τις υποδομές, τον ελλιπή εξοπλισμό και για το μέλλον των συντάξεων. Είναι ξεκάθαρο ότι για να διασφαλιστούν οι συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα, χρειάζεται να προχωρήσει η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (μέσα από νέες επενδύσεις) που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των ταμείων. 

Ακολούθως, συναντήθηκα με τη Διοίκηση, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και στελέχη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Μαζί τους είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας που σήμερα είναι σε οριακό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι στην υγεία αγκομαχούν καθημερινά ενώ οι πολίτες περιορισμένα έχουν την υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται. Καταβάλλουν γενναίες προσπάθειες για να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις τους. Κι εδώ χρειάζεται ορθολογισμός στην κατανομή των πόρων, εκσυγχρονισμός των διαδικασιών και λήψη μέτρων για την ενδυνάμωση και παρακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού. Στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας προβλέπεται η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας, με ορθολογικά κριτήρια, αξιοκρατία και ανταποδοτικότητα των οικονομικών πόρων που επενδύονται. 

Επόμενος σταθμός των επισκέψεων στο Δήμο Γιαννιτσών ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μία υπηρεσία που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που διαθέτει, με συνεχείς ασκήσεις και σε άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία είναι ίσως το μόνο κόμμα το οποίο έχει μελετήσει τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας σε βάθος και έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τις πολιτικές διαχείρισης εκτάκτων αναγκών σε μία νέα βάση. Οι προτάσεις της στηρίζονται στην εκτίμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στην πρόληψη και στη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, μέσω δικτύωσης που χρειάζεται να έχει θεσμικό και μόνιμο χαρακτήρα.

Η περιήγηση στον Δήμο Πέλλας ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε Τοπικές Κοινότητες και επαφές με κατοίκους και κυρίως αγρότες. Μέσα από την εμπειρία μου σε θέματα αγροτικής Ανάπτυξης, έχω ξεχωρίσει τρεις βασικούς άξονες για μία βιώσιμη γεωργία-κτηνοτροφία στην Πέλλα: ποιότητα παραγωγής και τυποποίησης, προώθηση των προϊόντων μέσω ισχυρών αγροτικών συλλογικών φορέων και ολοκλήρωση μεγάλων έργων αγροτικής υποδομής (φράγμα Καλής, δημοπρατήριο).       

#Ελλάδα_μπορούμε, γιατί
#Αξίζουμε_καλύτερα! 

Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη 
Υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.