Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στάθης Φουντουκίδης: Παραμένω στρατιώτης της δικηγορίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών


Την παραίτησή του από την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών υπέβαλλε ο Στάθης Φουντουκίδης καθώς, ως γνωστόν, ενόψει των βουλευτικών εκλογών συμπεριλήφθηκε από το κόμμα της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο της Πέλλας.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

"Με την ανακήρυξή μου ως υποψηφίου βουλευτή παύω πλέον να είμαι Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. 
Ο Σύλλογος κατά την διάρκεια της θητείας μου διατήρησε το υψηλό επίπεδο που είχε και, αν θέλετε, πήγε και ένα βήμα παραπάνω, με δράσεις όπως η εκπροσώπησή του στην Συντονιστική Επιτροπή, η ίδρυση Ινστιτούτου Κατάρτισης Διανεσολαβητών, η απλοποίηση και ηλεκτρονική έκδοση γραμματίων κ.α. 
Παραμένω στρατιώτης της δικηγορίας και του Δικηγορικού Συλλόγου, που θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο, καθώς υπάρχει πληθώρα αξιών συναδέλφων να αναλάβουν την ηγεσία. 
Πλέον, από άλλο μετερίζι, θα είμαι σε θέση να προσφέρω πολλά περισσότερα στα θέματα Δικαιοσύνης όλου του νομού και όχι μόνο των Γιαννιτσών. 
Ένας όμορφος και σπουδαίος κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει..."

Ο κ. Φουντουκίδης οδηγήθηκε σε παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου του Δ.Σ.Γ. -στο οποίο εκλέχθηκε το Νοέμβριο του 2017- και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, τίθεται κώλυμα μετά την υποψηφιότητά του για το Εθνικό Κοινοβούλιο, καθώς ο σύλλογος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και υπάρχει σχετικό ασυμβίβαστο.

Κατόπιν τούτου ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου (και όχι μελών του Δ.Σ. αφού στις κάλπες των δικηγόρων υπήρχαν δύο ψηφοδέλτια, ένα για πρόεδρο και ένα για το Δ.Σ.), σε ημερομηνία που θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment