Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη για την επίσκεψη του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Ν. Πέλλα: Ένας φωτισμένος Ιεράρχης που τιμά τον τόπο μας (φωτο)


Ιδιαίτερη συνάντηση, πριν την επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κκ Ελπιδοφόρου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην οικία του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ Ιωήλ.
Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν η Βουλευτής Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη, η Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων για την προώθηση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό κα Κατερίνα Παναγοπούλου, ο διεθνούς φήμης μουσικός και μαέστρος κ.Γιάννης Χατζηλοίζος.
Η κα Τζάκρη στην προσφώνηση της ανέφερε: 
«Η σημερινή ημέρα φωτίζεται από μια ιδιαίτερη ευλογία για τον τόπο, αλλά καιι τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.
Έχουμε την ύψιστη τιμή να υποδεχόμαστε και πάλι στην Πέλλα έναν άξιο Ιεράρχη, λίγο πριν την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του.

Ένα ακαδημαϊκό διδάσκαλο, έναν φωτισμένο ιεράρχη με ιδιαίτερες ικανότητες, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον κ.κ. Ελπιδοφόρο.
Σεβασμιώτατε,
Η είδηση της εκλογής σας και της ανάληψης της ευθύνης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους γνωρίζουν το σπουδαίο έργο σας, την θεολογική και ακαδημαϊκή σας πορεία, αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας.
Εμείς οι συμπατριώτες σας είμαστε βέβαιοι ότι και τη νέα σας Αποστολή θα χαρακτηρίσει η Πίστη, η Σοφία και η Αγάπη, ώστε να ευοδωθουν οι Ελπίδες όλων μας.
Παράλληλα είμαστε σίγουροι ότι και ως ο ουσιαστικός ηγέτης της ομογένειας της Αμερικής θα εργαστείτε αποτελεσματικά και για την Ελλάδα και για την Πέλλα μας.
Προσωπικά αισθάνομαι περήφανη για την τιμή της μακρόχρονης γνωριμίας μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι πάντα στην διάθεσή σας, ένθερμος αρωγός της Αποστολής σας.» κατέληξε η κα Τζάκρη.

Στην συνέχεια η κα Τζάκρη συμμετείχε στην Επίσημη Υποδοχή και τον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τις τοπικές αρχές, που παρακολούθησε πλήθος πιστών.
tzepif
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment