Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ


Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ στις 5.30 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. 
Αντικείμενο η αξιολόγηση της κατάστασης και ο συντονισμός ενεργειών σε συνέχεια των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Υπενθυμίζεται πως στο ΚΥΣΕΑ προεδρεύει ο πρωθυπουργός και μετέχουν ως μέλη: ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. 
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφτεί σήμερα την Κω, ωστόσο χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση, η επίσκεψη αυτή ματαιώθηκε.

H διάψευση

Νωρίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε διαψεύσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έκτακτη μετακίνηση στρατευμάτων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

"Γνωρίζεται ότι πρόσφατα δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’ η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019", αναφέρει η ανακοίνωση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.