Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Γ. Σηφάκης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φ Κουρεμπέ για προκαταβολές, 30% και ενίσχυση εκτιμητών - Aύριο η συνάντηση με τον Υπουργό


Ο Γιάννης Σηφάκης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ ( ενόψει της αυριανής συνάντησης με τον Υπουργό) ζητώντας προκαταβολή από τις αποζημιώσεις για τα φετινά χαλάζια, γρήγορη υπογραφή και ΦΕΚ για το υπολειπόμενο 30% των περσινών αποζημιώσεων και σημαντική ενίσχυση του αριθμού των εκτιμητών 
Ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις πολύ μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες στην Πέλλα από τα συνεχόμενα χαλάζια σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ήδη έχει αιτηθεί από το ΣΤΕ απόφαση για να μπορέσει, αξιοποιώντας το άρθρο 20 του Νόμου για τις έκτακτες προσλήψεις για επείγουσες ανάγκες, να προσλάβει επιπλέον  γεωπόνους  εκτιμητές για να μπορέσουν να γίνουν γρήγορες εκτιμήσεις των ζημιών.
Ακόμη ενημέρωσε τον βουλευτή ότι αυτές τις μέρες θα υπογράψει ο Υφυπουργός Οικονομικών την ΚΥΑ για το 30% των περσινών αποζημιώσεων και αμέσως μετά θα εκδοθεί το ΦΕΚ για να μπορέσουν να εξοφληθούν οι περσινές αποζημιώσεις στην επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ.
Όσον αφορά τις προκαταβολές από τις φετινές αποζημιώσεις ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συζητά με τον Υπουργό Στ. Αραχωβίτη για το θέμα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στον κανονισμό του ΕΛΓΑ για να μπορεί να πληρώσει προκαταβολές. Σε όποια περίπτωση ο βουλευτής θα ζητήσει από τον Υπουργό, στην αυριανή συνάντηση, προκαταβολές και από άλλες χρηματοδοτικές πηγές. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment