Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τους χαλαζόπληκτους δενδροκαλλιεργητές της Πέλλας


Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι χαλαζόπληκτοι δενδροκαλλιεργητές  της περιοχής. Έχουν περάσει δυο εβδομάδες από τις τελευταίες καταστροφικές χαλαζοπτώσεις και επικρατεί σιγή ιχθύος. Παρά  τα μεγάλα λόγια αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, υποψήφιων βουλευτών, αλλά και τις ίδιας της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ κας Φώφη Γεννηματά που επισκέφθηκε τη περιοχή μας, η κατάσταση είναι στάσιμη.

Oι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ελληνική Λύση, ΜΕΡΑ 25 και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, προχωρούν σε εμπόριο ελπίδας, καλλιεργούν τον εφησυχασμό, αξιοποιώντας την απόγνωση των παραγωγών. Αναφέρονται για άμεση οικονομική ενίσχυση των χαλαζόπληκτων, όταν ακόμη δεν έχουν καταβάλει στους λογαριασμούς το 30% ζημιών που αφορούν το 2018, τη μεταθέτουν διαρκώς την ημερομηνία από βδομάδα σε βδομάδα, μέχρι να φτάσουμε την ημέρα των εκλογών.

Παρά το γεγονός ότι μας τάραξαν στα δελτία τύπου τις τελευταίες ημέρες για τις ενέργειες που έκανε ο καθένας τους, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα και να ανακουφιστούν οι πληγέντες παραγωγοί, η καταγραφή των ζημιών ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Ακόμη ο ΕΛΓΑ είναι υποστελεχωμένος, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις. Ακόμη οι πληγέντες παραγωγοί, είναι αναγκασμένοι να προχωρούν σε καλλιεργητικά έξοδα (ψεκασμοί με μυκητοκτόνα σκευάσματα, απομάκρυνση σάπιων  καρπών κλπ), προκειμένου να περισώσουν το φυτικό κεφάλαιο, παρά το γεγονός ότι παραγωγή πλέον δεν υπάρχει.

Απαιτούμε να αλλάξει άμεσα ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται γρήγορα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας της περιοχής της Πέλλας αλλά και γενικότερα στην Κ. Μακεδονία.

Για αυτό το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα, να δυναμώσουν τον αγώνα τους και το κίνημά τους.  Να σκεφτούν την επόμενη μέρα.

 Ήρθε η ώρα για ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ από τους μικρομεσαίους αγρότες, ως έκφραση της αντίθεσής τους στα εκβιαστικά διλήμματα, τις ψεύτικες υποσχέσεις από τα κόμματα της αστικής εξουσίας, τις κυβερνήσεις τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τα κόμματα μιας χρήσης, την εγκληματική ναζιστική ΧΑ.

Ήρθε ώρα της καταδίκης των κομμάτων και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, που με την πολιτική τους οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Ήρθε η ώρα της ισχυροποίησης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ που θα στέκεται δίπλα σας, θα διεκδικεί μαζί σας, ανοίγοντας δρόμους για την οριστική καλυτέρευση της ζωής μας.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Τερμα τα αστεία παραμύθια.
    Το ΚΚΕ προκαλει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φίλε μου ζεις στη κοσμάρα σου. Πέρασες και δεν ακούμπησες, σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει....χαλάλι σου τόση βλακεία!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΠΌΝΟΙ Ν ΤΑ ΔΟΥΝ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.