Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπρόσωποι των Κέντρων Πρόληψης όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Τους επιστημονικούς υπευθύνους από τα Κέντρα Πρόληψης ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δέχθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά. Η συνάντηση ήταν μια πρωτοβουλία της κας Αηδονά και του κου. Λάζαρου Σιάντση από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» της Π.Ε. Πέλλας.

Στη συνάντηση, τέθηκαν τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης, που κατά κανόνα είναι κοινά σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Παρά τις δυσλειτουργίες το έργο των Κέντρων αυτών είναι σημαντικό και η δράση τους τα κάνει να ξεχωρίζουν, αφού αποτελούνται από καταρτισμένους επιστήμονες και εξειδικευμένο, δραστήριο προσωπικό.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το θέμα της πρόληψης δεν αφορά μόνο την αποφυγή εξάρτησης από διάφορες ουσίες, αλλά εμπεριέχει τη βία, την κακοποίηση παιδιών, γυναικών, κοινωνικά θέματα κ.λπ. που συμβαίνουν γύρω μας. 
Οι εκπρόσωποι των Κέντρων ευχαρίστησαν την κα. Αηδονά για τη φιλοξενία και ζήτησαν συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, κάτι το οποίο θα γίνει το επόμενο διάστημα μετά από διαβεβαίωση της κας Αηδονά.

Από την μεριά της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Κέντρων για τη συνάντηση, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται και θα συνεχίσει να είναι κοντά στους ανθρώπους που επιτελούν αξιόλογο έργο στα Κέντρα Πρόληψης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα. Αηδονά, «…στον πυρήνα της πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται η αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις της Περιφέρειας για περαιτέρω στήριξη των Κέντρων Πρόληψης που πραγματικά είναι στην πρώτη γραμμή του αρραγούς κοινωνικού μετώπου που έχει δημιουργήσει η Π.Κ.Μ. όλα αυτά τα χρόνια για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.