Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας - "Έσπασαν" τα ισόβια κάθειρξη 13 ετών


Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο.

Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Αντιθέτως το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Σημειώνεται, πως ο Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθμιου, όπου τον έκρινε σήμερα αθώο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής των κατηγορουμένων, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί των ελαφρυντικών και της ποινής, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η τελική κρίση του δικαστηρίου.

Ήδη ο Βασιλης Σαραλιώτης αποχώρησε από την αίθουσα.

Δεκατρία χρόνια κάθειρξης είναι η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Αν και ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο στη συνέχεια μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Βαγγέλη Ανδρούλα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βιου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Το δικαστήριο δέχτηκε την προταση του εισαγγελέα μετατρέποντας την ποινή των ισοβίων για τον πρώην ειδικό φρουρό.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.