Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2019 σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία- Συναυλία στο Μουσείο της Πέλλας


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.
Ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια. Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 11 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 19 Αυγούστου.

97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού και σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες. Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, που αναμένεται να αυξηθούν, καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.
Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.



– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ –
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2019 – ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μουσείο Πέλλας: «Μουσική συναυλία 21.00- 23.00» 
Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας: Ανοικτή για το κοινό από 20:00 έως τις 24:00
Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου Έδεσσας: Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως τις 24:00
Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας: Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως τις 24:00

Κεντρικός αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Συναυλία με το συγκρότημα «Γης Μαδιάμ» με παραδοσιακά τραγούδια αλλά και έντεχνα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό στις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου από τις 20:00 έως τις 23:00
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού «Πανσέληνος στο Μουσείο». Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο (ώρα έναρξης 21:30). Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως τις 21.00 [Ωράριο λειτουργίας Δευτ.-Κυρ. 08.00-20.00]. Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη & τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου από τις 18:30 έως τις 21.00.
Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών, αύλειος χώρος Μουσείου Βασιλικών Τάφων Συναυλία παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής. Ώρα έναρξης: 21:00
Αρχαίο Θέατρο Μίεζας: Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων: «Στου φεγγαριού το ασήμι» Ώρα έναρξης: 22:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας: Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.
Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τα μεσάνυχτα.
Βυζαντινό Κάστρο Αρχαίας Πύδνας: Μουσική εκδήλωση με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με τίτλο «Αυγουστιάτικη φεγγαράδα» (υλοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου).
Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου: Ανοικτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00

Υπόλοιπες Ημέρες
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων «Μελωδικό φεγγάρι του Αυγούστου»: Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα των Γεωργίου Ανδρέου και Κορίνας Λεγάκη, που συνδιοργανώνεται από την ΕΦΑ Πιερίας και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς «Εμμανουήλ Κριαράς». Ώρα έναρξης 21:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρχαία Άκανθος (Ιερισσός): Ο σύλλογος «Φίλοι Περιβάλλοντος Ιερισσού» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους διοργανώνουν βραδιά ελληνικής μουσικής με την Εύη Σιαμαντά συνοδεία πιάνου, σαξόφωνου και κρουστών, στο Αεροβίγλι της αρχαίας Ακάνθου στην Ιερισσό Χαλκιδικής. (Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20:00 έως τις 24:00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι».Μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου που συνδιοργανώνεται από την ΕΦΑ Πιερίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Η είσοδος στο αρχαιολογικό πάρκο θα είναι ελεύθερη την ημέρα της εκδήλωσης τις ώρες 20.00-24.00

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης: Μουσική εκδήλωση από 20:00 έως 23:00

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.