Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

4 Απλές Πρακτικές που θα αυξήσουν την ταχύτητα στο Wordpress site σας


Η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, ή το e-shop, σάς εκπροσωπούν στο καταναλωτικό κοινό του Διαδικτύου, το οποίο πραγματοποιεί πλέον μεγάλο όγκο των αγορών του ηλεκτρονικά, σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

Η ταχύτητα φόρτωσης του site, μεταξύ ποικίλων άλλων παραγόντων, αποτελεί μια πολύτιμη παράμετρος που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όπως θα σας ενημερώσουν και οι ειδικοί στην κατασκευή ιστοσελίδων. Και αυτό συμβαίνει γιατί, η ταχύτητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο καθώς οι χρήστες τείνουν να προτιμούν ιστοσελίδες που φορτώνουν γρήγορα από το pc ή τη φορητή συσκευή τους και ακόμη, επηρεάζει θετικά την απόδοση των διαφημίσεων που καταλήγουν σε διάφορες σελίδες του. 

Υπάρχουν όμως, πρακτικές που εφαρμόζονται σε ιστοσελίδες wordpress, οι οποίες συνδράμουν στην αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης του site της επιχείρησής σας και είναι προς όφελός σας να εστιάσετε σε αυτές. 

Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους η επαγγελματική σας ιστοσελίδα ή το e-shop μπορεί να φορτώνει στις οθόνες των χρηστών άρτια, χωρίς καθυστερήσεις. 

Χρησιμοποιήστε ποιοτικές αλλά μικρές φωτογραφίες

Οι εικόνες που πλαισιώνουν το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης χρειάζεται να είναι ποιοτικές, καθαρές και επαγγελματικές. Διότι ενισχύουν την προβολή των προϊόντων ή των υπηρεσιών που παρέχετε, αυξάνοντας τις πιθανότητες δημιουργίας θετικών εντυπώσεων για την επιχείρησή σας. Επιλέξτε με προσοχή τις φωτογραφίες, διαλέγοντας επαγγελματικές λήψεις από τράπεζα εικόνων ή ζητώντας από επαγγελματία τη φωτογράφιση των προϊόντων σας αλλά... προσέξτε το μέγεθός τους! Είναι απαραίτητο, προκειμένου να μην «βαρύνει» η ιστοσελίδα και καθυστερεί να φορτώσει, προτού δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες να τις έχετε επεξεργαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε χαμηλή ανάλυση, χωρίς να υποβαθμίζεται η όψη τους. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες του site σας φαίνονται καλά και στη mobile εκδοχή του. 

Προτιμήστε να διατηρήσετε τον κώδικα σωστό και «καθαρό»

Η επιλογή της wordpress πλατφόρμας για το site σας εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό ότι ο κώδικάς του είναι λειτουργικός. Το wordpress έτσι και αλλιώς, αναβαθμίζεται σχεδόν κάθε μήνα σε επίπεδο core code ώστε να γίνεται πιο ασφαλές και πιο γρήγορο αλλά και για να αφαιρούνται κομμάτια του κώδικα που δεν χρειάζονται ή καθυστερούν την ταχύτητα φόρτωσης. Σε κάθε περίπτωση, ο κώδικας της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι ελαφρύς και απέριττος προκειμένου να διατηρείται διαχειρίσιμος, να είναι καθαρογραμμένος ώστε να αναγνωρίζεται από τις μηχανές αναζήτησης, να είναι ασφαλής και απροσπέλαστος από κακόβουλο υλικό ή πρόσωπα και τέλος, να μην καθυστερεί την ταχύτητα φόρτωσης του site ή e-shop.

Να είστε πάντα συνεπής στις αναβαθμίσεις του site

H αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη και βελτιωμένη έκδοση του WordPress είναι απαραίτητη για το site ή το e-shop σας. Κάθε αναβάθμιση προσφέρει πρόσβαση σε εκσυγχρονισμένα features αλλά και ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια, προστατεύοντας την ιστοσελίδα σας από κακόβουλες επιθέσεις. Οι αναβαθμίσεις πραγματοποιούνται αυτόματα ή χειροκίνητα αλλά καλύτερα, αν δεν έχετε ιδέα, προτιμήστε να αναθέσετε την εργασία αυτή σε εξειδικευμένα άτομα. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η πλατφόρμα wordpress στην οποία κατασκευάζεται το site σας αναπτύσσεται από μία παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών και σε κάθε νέα έκδοση διορθώνουν τυχόν σφάλματα, συμπληρώνουν νέες λειτουργίες, βελτιώνουν τις επιδόσεις και ενισχύουν τις υπάρχουσες δυνατότητες με στόχο κάθε site να εναρμονίζεται με τα νέα πρότυπα στον ηλεκτρονικό χώρο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.