Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με τα μάτια των ξένων - Περιηγητές στην Έδεσσα και την Πέλλα


Επιλογές κειμένων 1328-1912

«Η  ιδέα για την έκδοση  αυτού του βιβλίου ήταν συλλογική και αποτελούσε διακαή επιθυμία πολλών χρόνων και πολλών διοικητικών συμβουλίων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος». Το γεγονός αυτό ενθάρρυνε την ευόδωση και την υλοποίηση της. 
Στο  συλλεκτικό αυτό τόμο -  με περιεκτικό αλλά αυθεντικό τρόπο - χρονογραφούνται πόλεις της περιοχής μας  κατά τους έξι προηγουμένους αιώνες (1328-1912). Το παρόν βιβλίο είναι ένα σώμα κειμένων με αναφορές για την περιοχή της Πέλλας . Μέσα σε αυτό  περιέχονται  αυτούσια τα κείμενα  των ξένων που επισκέφθηκαν την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, την Αριδαία , τη Σκύδρα, την Άρνισσα  μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.
Σκοπός μας με το σύγγραμμα αυτό  είναι να προσφέρουμε αυθεντικές μαρτυρίες που, στο μέτρο του δυνατού, επιτρέπουν μια διαχρονική «ανάγνωση» και επανασύνδεση με τον τόπο και την ιστορία του. Ταυτόχρονα,  ελπίζουμε να αποτελέσει εργαλείο  για τους μελλοντικούς ιστορικούς,  οι οποίοι  θα έχουν στη διάθεσή τους  συγκεντρωμένα σε ένα τόμο τα κείμενα  των περιηγητών για την  Έδεσσα και την περιοχή της.»
       Το βιβλίο είναι στη διάθεση του κοινού. Πληροφορίες στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Όσοι και όσες θέλετε να αποκτήσετε το νέο βιβλίο του Συλλόγου μας "Με τα μάτια των ξένων- Περιηγητές στην Έδεσσα και την Πέλλα 1328 - 1912'', Έδεσσα 2019, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο του Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος κ.Γιάννη Χατζηπέγιου τηλ. 6976278000 ή στο email megasalexandrosedessas@gmail.com.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.