Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή: Εύκολη νηστίσιμη σοκολάτα (βίντεο)


Ξεχάστε ότι ξέρατε για την Σοκολατόπιτα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την πιο ωραία Σοκολατόπιτα που θα σας αφήσει  με το στόμα ανοιχτό και όλα αυτά χωρίς ψήσιμο και μίξερ !!

Υλικά
Για την κρέμα
900 μλ γάλα αμυγδάλου
200 μλ νερό
200 γρ ζάχαρη
100 γρ κορν φλάουρ
360 γρ φρυγανιά

Για το σιρόπι
500 μλ νερό
50 γρ κακάο σκόνη
1 κτσ υγρή βανίλια
100 γρ ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα

Για το γλάσσο
200 γρ κουβερτούρα
100 μλ γάλα αμυγδάλου

Για το στόλισμα
40 γρ καρύδι
Φορμα 40 εκ.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το νερό,την ζάχαρη,το κορν φλάουρ,την φρυγανιά ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη για ξεκούραση.

Συνεχίζουμε με το σιρόπι και πάνω στην φωτιά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό,το κακάο σε σκόνη,την υγρή βανίλια,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ζεσταθεί το μείγμα.'Υστερα ρίχνουμε και την κουβερτούρα απόσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε  να διαλυθεί καλά.

Στην συνέχεια βάζουμε πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα που είχαμε αφήσει στην άκρη και ρίχνουμε μεσα σαυτήν το μείγμα με την κουβερτούρα.Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα(χρησιμοποιούμε αντικολλητική κατσαρόλα)και έπειτα μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.

Μέσα σε ένα πυρέξ 40 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά σε όλο το πυρέξ.

Συνεχίζουμε με το γλάσσο και σε 200 γρ κουβερτούρας ρίχνουμε ζεστό γάλα αμυγδάλου και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.Το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στολίζουμε με καρύδι και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε χωρίς κόπο χωρίς ψήσιμο!!!Καλή σας επιτυχία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.