Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποκλειστική συνέντευξη της Δ. Τουλκερίδου, μητέρας του Γιαννιτσιώτη σπουδαστή που κατήγγειλε ότι υπέστη βασανιστήρια σε εστιατόριο της Κέρκυρας


«Ο γιος μου κατήγγειλε αυτά που υπέστη για να μην επαναληφθούν φαινόμενα "Γιακουμάκη"»

«Ο γιος μου κατήγγειλε αυτά που υπέστη για να σωθεί ο ίδιος αλλά πολύ περισσότερο για να σωθούν και άλλα παιδιά που δέχονται τα ίδια μεσαιωνικά βασανιστήρια. Είμαι υπερήφανη για το ήθος του, το θάρρος και την γενναιότητα που επέδειξε ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον φαινόμενα που θα θυμίζουν την τραγική περίπτωση ΄΄Γιακουμάκη΄΄».
Αυτό δηλώνει αποκλειστικά στην Η.Ε. karatzova.com η Κτηματομεσίτρια, Δέσποινα Τουλκερίδου, μητέρα του 19χρονου σπουδαστή από τα Γιαννιτσά, που από χθες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της απίστευτης καταγγελίας που έκανε για όλα όσα υπέστη κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης που έκανε σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

«Ο γιος μου απειλήθηκε πως αν παραιτηθεί ή δώσει στην δημοσιότητα την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ και μια ζωή θα ψήνει σουβλάκια», επισημαίνει η μητέρα του καταγγέλλοντα, με την οποία επικοινωνήσαμε και μας περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα υπέστη το παιδί της:
«Του έριξαν στο χέρι καυτό λάδι, τον κλώτσαγαν στο τραυματισμένο του πόδι, του βλαστημούσαν τα θεία και τον εξύβριζαν καθημερινά. Του δημιούργησαν εγκαύματα καίγοντάς τον με ζεματιστή σπάτουλα. Τον απειλούσαν για την επαγγελματική του επάρκεια αν δημοσιοποιούσε όσα του συνέβαιναν. Και όλα αυτά, για να… μάθει να μαγειρεύει»… και προσθέτει:
«Η πρακτική του γιου μου στο εστιατόριο της Κέρκυρας, απ΄ όπου κατάγεται ο σύζυγός μου, ξεκίνησε τον περασμένο Μάϊο. Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, όταν μπορούσε από την δουλειά του, μιλούσαμε τηλεφωνικά πάνω από τρεις φορές την ημέρα και μου περιέγραφε την φρίκη που ζούσε. Τον προέτρεπα να φύγει, να παραιτηθεί, αλλά φοβόταν για τις συνέπειες. Δεν ήθελε με τίποτα να μην ολοκληρώσει την πρακτική του γιατί φοβόταν ότι αυτό θα τον επηρέαζε επαγγελματικά. Κάποια στιγμή αποφάσισε να παραιτηθεί και να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν. Σε αυτό συνέβαλλε πάρα πολύ και η οικογενειακή υποστήριξη που του παρείχαμε τόσο από εδώ από τα Γιαννιτσά, όσο και οι συγγενείς μας στην Κέρκυρα. Εύχομαι να μην περάσει κανένας άλλος σπουδαστής τα όσα πέρασε το παιδί μου», καταλήγει η κα Τουλκερίδου.
Ο 19χρονος σπουδαστής, ο οποίος διαμένει μόνιμα στα Γιαννιτσά με τους γονείς του, έκανε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας και έκανε λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ, για «μεσαιωνικά βασανιστήρια».
«Αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας αφού προηγουμένως ζήτησε και εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τα τραύματά του», σημειώνει η μητέρα του.
Ο 19χρονος, προχώρησε παράλληλα και σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και δημοσιοποίησε το περιστατικό, συνοδευόμενο από φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του νεαρού σπουδαστή.

«Ο φόβος της απόλυσης κρατάει τα στόματα κλειστά»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάη που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.
«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Πελάης, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα «θύματα», καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσής τους».
Ο κ. Πελάης ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και κάλεσε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα σωματεία τους.

Δ.Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. πες μας Δεσποινα το ονομα του μεγαλου μαγκα μαστερ σεφ που εγινε διασημος; Εχθες στο face book, διαδοθηκε η καταγγελια,αλλα δεν γνωριζαμε οτι ο μαθητευομενος μαθητης-θυμα κακοποιησης, ηταν απο τα Γιαννιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.