Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταγγελία: Σκουπιδότοπος ο περιβάλλον χώρος της Εκκλησίας του Παλαιού Πευκωτού


Η εκκλησία του παλαιού Πευκωτού πανηγυρίζει των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και χρονολογείται από το 1752!!!
Πριν από περίπου 20 χρόνια αναστηλώθηκε με χρήματα των κατοίκων του χωριού αλλά και τη συγκινητική βοήθεια της οικογένειας Καρραφυλλιά που τώρα διαμένουν στα Γιαννιτσά. Με πολύ κόπο και προσωπική εργασία μαστόρων του χωριού ανεγέρθη σχεδόν από την αρχή και το μόνο που σώζεται από την παλαιά εκκλησία είναι το ιερό!!!
Όπως καταγγέλουν αναγνώστες μας (φωτο), πριν από περίπου 5 χρόνια η επιτροπή της εκκλησίας ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ να γίνει Μοναστήρι και να τοποθετηθεί κάποιος μοναχός που θα φροντίζει και θα λειτουργεί την εκκλησία. Αντ΄αυτού όμως, ο άνθρωπος αυτός που επιλέχθηκε, μετέτρεψε τον ιστορικό ναό σε... "χωματερή", τοποθετώντας μέσα στην αυλή της εκκλησίας τα εξής:
α. Τροχόσπιτο β. Δύο σκυλιά γ. Δορυφορική κεραία δ. Διάφορες συσκευές παλιές. Επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι κάηκε το δωμάτιο που του δόθηκε για να διαμένει και μέχρι σήμερα δεν έχει καθαρίσει ούτε ένα κάρβουνο. Την αυλή και το υπόστεγο "κοσμούν" ακαθαρσίες των σκύλων και πάρα πολλά σκουπίδια. Η εικόνα με την κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν περιγράφεται...





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment