Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση Θ. Τζάκρη και ακόμη 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση απασχόλησης των συμβασιούχων στην πυροπροστασία

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Αποστόλου Ευάγγελος, Φάμελος Σωκράτης, Αχτσιόγλου Έφη, Αβραμάκης Λευτέρης, Βαρδάκης Σωκράτης, Γκαρά Νατάσα, Γκιόλας Δημήτριος, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Ηγουμενίδης Νίκος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μπάρκας Κώστας, Παπαηλιού Γεώργιος, Πούλου Γιώτα, Σαρακιώτης Ιωάννης, Σκούφα Ελισσάβετ, Τζάκρη Θεοδώρα, Χαρίτου Αθανάσιος, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γιώργος,  κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με «την παράταση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας». 

Παρακάτω ακολουθεί  το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Προς τους κ. Υπουργούς:
                                    1. - Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
                                    2. - Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με την αρ. 84675/23-3-2018 (ΦΕΚ 1510 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Χώρας, έγινε η πρόσληψη 5.066 ατόμων τον Αύγουστο του 2018 στη συγκεκριμένη δράση για 8 μήνες, με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.
Πριν τη λήξη της σύμβασης απασχόλησης η συγκεκριμένη δράση τροποποιήθηκε με τη ΚΥΑ 9.1765/20.03.2019(ΦΕΚ969Β), σύμφωνα με την οποία μετά το πέρας της ως άνω οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον οκτώ (8) μήνες, υπό τους ίδιους όρους, οι οποίοι ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα.

Επειδή σε δύο μήνες λήγει η εφαρμογή του προγράμματος και
α)οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα καλύπτουν διαχρονικές ανάγκες πρόληψης των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών, για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων της Χώρας, όχι μόνο πραγματοποιώντας καθαρισμούς και υλοτομίες συσσωρευμένης βιομάζας, αλλά και συμμετέχοντας σε διανοίξεις δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων,
β) στο προαναφερθέν πρόγραμμα εντάχθηκε και η προτεραιότητα της απόκτησης δεξιοτήτων των απασχολουμένων, με ειδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν ανά δασική αρχή, επί σχετικών με το αντικείμενο της απασχόλησής τους θεμάτων, οι δε δασικές αρχές έχουν την υποχρέωση, με τη λήξη του προγράμματος, να χορηγήσουν στους απασχολούμενους όχι μόνο βεβαίωση του χρόνου απασχόλησής τους αλλά και της ικανότητάς τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του επαγγέλματος του δασεργάτη και
γ)με την είσοδο της Δασικής Υπηρεσίας στη δασοπυρόσβεση αυξάνονται οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μπορούν να αξιοποιηθούν, εξίσου αποτελεσματικά και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου καθώς τα περισσότερα αντιπυρικά μέτρα λαμβάνονται εκτός της περιόδου αυτής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

αν θα συνεχίσουν τη συγκεκριμένη δράση παρατείνοντας το πρόγραμμα ώστε και τις υποχρεώσεις του για την εξειδίκευση των απασχολούμενων να εκπληρώσουν, αλλά και στη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες.»

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Απορώ γιατί δεν τους κάνετε μόνιμους απορώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μπραβω στους δασεργατες του προγγραματος.να συνεχεισουν τα παιδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τζάκρη το κάνατε λόγω αυτοδιοικητικών, ευρωεκλογών, ζητάτε τώρα και τρίτο ρουσφέτι, οταν ξέρετε ότι το σύνταγμα το απαγορεύει.Και εμείς,θα περιμένουμε στην ουρά, για να κάνετε το ρουσφετι σας; Έλεός πια.Ως πού θα φθάσει η αυθαιρεσία σας.Μας περνάτε για μαλακές και σεις ξύπνιοι. Ευτυχώς υπάρχουν και δικαστές....Υπάρχουν δικαστές οχι μονο στο Βερολίνο ,αλλά και στην Ελλάδα!! κύριες και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.